Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Pompierii sălăjeni au plantat puieți forestieri în localitatea Almașu, cu prilejul “Lunii plantării arborilor – ediția 2024”

Salvatorii aflați în tura liberă, au plantat puieți forestieri, într-un șantier de împăduriri din apropierea localității Almașu, alegând să protejeze și în acest mod, mediul înconjurător și implicit, viitorul copiilor noștri

by Mihai POP
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Cinste lor!  Cu fiecare copac plantat, contribuim la prelungirea vieții pe pământ. Cu această convingere au pornit și pompierii sălăjeni, joi dimineața spre zona localității Almașu, unde au răspuns pozitiv invitației Direcției Silvice Sălaj de a participa la manifestarea organizată cu prilejul “Lunii plantării arborilor – ediția 2024”.

Astfel ”înarmați” cu sape și cazmale pompierii au plantat puieți forestieri, într-un șantier de împăduriri din apropierea localității, contribuind activ la protejarea mediului înconjurător și în afara misiunilor specifice.

Indiferent că este vorba despre acțiuni de donare de sânge, de ajutorare a persoanelor nevoioașe, de acțiuni de promovare a spiritului civic în rândul cetățenilor, de acțiuni de igienizare a mediului înconjurător în cadrul diferitelor proiecte derulate la nivel județean ori de protejare a acestuia prin plantarea de copaci, pompierii sălăjeni au fost și vor continua să fie prezenți la activitățile derulate în sprijinul semenilor și al comunității în ansamblul ei.

În fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Sălaj marchează ”LUNA PLANTĂRII ARBORILOR”.

Prin această acţiune se urmăreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra pădurii, a problemelor ei şi, în plus, antrenarea unor segmente sociale cât mai diverse în activităţi concrete, legate de îngrijirea şi conservarea fondului forestier.

Direcţia Silvică Sălaj doreşte conştientizarea populaţiei faţă de importanţa şi rolul pădurii atât sub aspect ecologic, cât şi economic şi social.

Pentru a ne bucura de aer curat și de un mediu sănătos, avem cu toții datoria să protejăm natura și să contribuim la conservarea și dezvoltarea pădurilor noastre. Stimați cetățeni, prevenind incendiile de pădure și implicându-vă activ în acțiunile de împădurire, protejați viața, mediul și bunurile oamenilor, transmit reprezentanții ISU Sălaj!

 

You may also like

Leave a Comment