Responsive Menu
Add more content here...


Final de sezon pentru sălăjenii din Liga a II-a

by Mihai POP
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Eşalonul secund nu se va mai relua pentru echipele de pe locurile 7 – 18, astfel că Alexandru Cherecheş (Poli Timişoara) şi Alexandru Băican (Viitorul Pandurii Tg.Jiu) nu vor mai intra pe teren în acest campionat. Liga a II-a continuă cu un play-off între primele şase pentru desemnarea celor două promovate în Liga 1 şi a echipei care va merge la baraj


După ce a decis modul de încheiere a campionatului din Liga a III-a, Federaţia Română de Fotbal a stabilit şi modalitatea prin care se va încheia campionatul Ligii a II-a. Nici din liga secundă nu va mai retrograda nimeni, iar campionatul se ”îngheaţă” pentru ocupantele locurile 7 – 18.

În teren vor mai intra primele şase clasate, care vor juca într-un play-off cu cinci etape pentru desemnarea celor două promovate în Liga 1 şi a echipei care va merge la baraj. Echipele vor porni play-off-ul cu un număr de puncte înjumătăţite faţă de cum aveau după 24 de etape, astfel că marea pierzătoare este UTA Arad, care avea 11 puncte avans faţă de locul 2, dar acum mai are doar 5.

UTA Arad (25 de puncte), CS Mioveni (20), Turiss Oltul Turnu Măgurele (20), FC Argeş (19), Petrolul Ploieşti (19) şi Rapid Bucureşti (19) sunt cele şase formaţii care vor juca play-off-ul din Liga a II-a, dar primele trei clasate vor avea un uşor avantaj, în sensul în care vor disputa trei din cele cinci jocuri pe teren propriu. De altfel, în acest play-off vor juca exact echipele ce şi-au depus dosarul de licenţiere pentru Liga 1.

Pentru cei doi sălăjeni care evoluează în Liga a II-a, campionatul s-a încheiat. Asta deoarece Viitorul Pandurii Tg. Jiu – formaţie la care joacă Alex Băican – este pe locul 10, în timp ce Poli Timişoara – echipă la care activează Alex Cherecheş – ocupa locul 11.

You may also like

Leave a Comment