Responsive Menu
Add more content here...


Final de coşmar. Gabriel Vaşvari, gata să revină într-un meci oficial după aproape 5 luni. “A fost o perioadă grea, cu mult stres”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Din cauza unei accidentări, fotbalistul zălăuan nu a mai jucat din luna august. În această perioadă a umblat la mulţi medici, chiar şi în Portugalia, care i-au pus fel şi fel de diagnosticuri, iar unii i-au recomandat chiar şi o intervenţie chirurgicală. În cele din urmă, Vaşvari a depăşit momentul dificil şi este gata să joace din nou în Liga 1, încă din primul meci oficial din 2022

Din 2013, de când evoluează în Liga 1, Gabriel Vaşvari a strâns peste 270 de meciuri. A fost un jucător constant, atât la FC Botoşani, la Poli Timişoara, cât mai ales la Sepsi Sf. Gheorhe, reuşind în fiecare sezon să bifeze o medie de peste 30 de meciuri.

Şi în stagiunea 2021 – 2022, Vaşvari a început ca şi titular la Sepsi, însă după primele etape s-a accidentat. Nu a fost vorba de o simplă accidentare, deoarece fotbalistul zălăuan simţea dureri în momentul lovirii mingii, astfel că după meciul din etapa a V-a nu a mai putut intra la joc.

A urmat o perioadă grea, în care zălăuanul a umblat la mulţi medici. Iniţial a fost diagnosticat cu o pubalgie şi a plecat tocmai în Portugalia, la medicul echipei FC Porto, însă problemele sale nu au fost rezolvate. Vaşvari a cerut şi alte păreri de la medici specialişti, însă unii i-au pus fel şi fel de diagnosticuri şi i-a fost recomandată chiar şi o intervenţie chirurgicală, pe motiv că ar avea hernie.

Fotbalistul ajuns la 35 de ani se simte acum mai bine, se poate antrena normal şi este gata să revină din nou într-un meci din Liga 1, unde nu a mai jucat de aproape cinci luni. Vaşvari speră să poată juca încă din primul meci oficial din 2022, care este programat în 22 ianuarie, dată la care se reia Liga 1.

“Din ianuarie pot să intru normal la pregătire. Nici nu mă gândesc la altceva. Pentru mine a fost o perioadă grea, cu mult stres şi nu doresc la nimeni să treacă printr-o astfel de situaţie. Îmi doresc să revin şi să joc chiar din primul meci oficial din 2022, cu toate că va fi foarte greu.  Chiar dacă nu m-am pregătit cu echipa în aceste luni, eu m-am antrenat separat. Am făcut mişcare, însă am lucrat mai puţin cu mingea. Am 35  de ani, dar niciodată nu am mai avut accidentări care să mă ţină aşa de mult departe de gazon”, spuns zălăuanul.

“Nu exagerez, dar cred că am fost la 10 medici,  însă nu au fost doi care să îmi spună un lucru la fel.  Unii m-au diagnosticat cu pubalgie, alţii cu hernie şi mi-au spus că trebuie să mă operez.  Chiar nu mai ştiam ce să cred. Am fost la un doctor din Bucureşti, iar după ce am urmat un tratament mi-au dispărut acele simptome pe care le simţeam în timpul unor mişcări” – Gabriel Vaşvari

Susţinut de conducerea de la Sepsi, dar şi de fanii echipei

Gabriel Vaşvari este un jucător apreciat la Sepsi, unde a ajuns în 2018. În toată această perioadă grea, mijlocaşul zălăuan a simţit o susţinere puternică, atât din partea conducerii, cât şi a fanilor.

“Cei de la Sepsi m-au susţinut şi au tot respectul meu. Au fost alături de mine şi m-au înţeles.   În această perioadă în care am fost accidentat şi fanii au fost alături de mine, cu mesaje de încurajare.  Am simţit o căldură mare din partea lor şi o susţinere necondiţionată”, spune Vaşvari. 

Aşteaptă cu nerăbdare să joace pe noul stadion

Gabriel Vaşvari are 35 de ani, dar încă mai are un cuvât de spus în Liga 1. Vrea să revină în 2022 şi să joace pe noul stadion de la Sepsi, acolo unde fanii covăsneni creează o atmosferă frumoasă.

Îmi doresc să fiu sănătos şi să joc. Abia aştept să joc pe noul stadion, în faţa suporterilor. Este ceva extrardinar ce au făcut cei de la Sfântu Gheorghe la nivel de România, într-un timp atât de scurt”, spune Vaşvari.

Fobtalistul care a jucat de două ori cu Sepsi în play-off-ul Ligii 1 crede că această performanţă se poate repeta. Deşi echipa sa se află la 6 puncte de locul 6, Vaşvari spune că această diferenţă poate fi  recuperată, mai ales că din sezonul regulat mai sunt de disputat nouă runde.

Important să luăm pas cu pas. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Avem de recuperat multe puncte, iar cu echipele cu care ne batem la play-off,  jucăm în deplasare. Însă, la fotbal orice este posibil. La lotul pe care îl are echipa noastră, eu cred că este capabilă să obţină rezultate pozitive pe terenul oricărei echipe din Liga 1”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari.

You may also like

Leave a Comment