Responsive Menu
Add more content here...


EXCLUSIV. Gică Popescu: “Dorim să facem o investiţie la Zalău. Despre o implicare a mea aici în fotbal… niciodată să nu spui niciodată”

by Eduard FARCAS
0 comment 1.3K views
A+A-
Reset

Fostul căpitan al Barcelonei a efectuat la finele săptămânii trecute o vizită în municipiul nostru. Cu această ocazie, el s-a întâlnit şi cu primarul Ionel Ciunt, căruia i-a dezvăluit că are intenţia de a cumpăra un teren în Zalău unde vrea să deschidă un magazin. Totodată, fostul internaţional a arătat că ar vrea să sprijine în viitor şi dezvoltarea “sportului rege” de la poalele Meseşului, aflat în ceaţă


Gică Popescu a efectuat vineri, 12 ianuarie, o vizită neoficială în Zalău, fiind interesat să cumpere un teren pe care îşi doreşte să construiască, cel mai probabil un magazin.

Nu se cunosc încă prea multe detalii, însă fostul internaţional a avut şi o mică discuţie cu primarul Ionel Ciunt, căruia i-a spus despre planurile sale în urbea de la poalele Meseşului: achiziţionarea unui teren şi sprijinirea fotbalului din Sălaj, ţinând cont că judeţul este unul dintre puţinele din ţară care nu are echipă de fotbal măcar în Liga a III-a după ce FC Zalău a dispărut în vara trecută.

Fostul căpitan al Barcelonei este interesat de un teren în zona Brădet, mai exact la ieşirea din Zalău spre Cluj-Napoca, în apropiere de Hanul Drumeţilor, după cum ne-a relatat Ionel Ciunt.


“Am avut o discuţie scurtă cu Gică Popescu. Nu am discutat foarte multe, însă mi-a spus că a venit în Zalău pentru a cumpăra un teren unde cel mai probabil îşi va deschide un magazin. Este vorba de un teren în zona Brădet”, ne-a declarat Ionel Ciunt.


Discuţiile pe acest subiect au fost confirmate şi de fostul mare fotbalist.


„Dorim să facem o investiţie la dumneavoastră în oraş dar atâta timp cât nu avem finalizat proiectul nu vă pot spune despre ce este vorba, dar, cert este că dorim şi cu siguranţă vom face o investiţie la dumneavoastră în oraş. Cum am ajuns tocmai în Zalău? M-au adus nişte cunoştinţe care mi-au spus despre Zalău că este un oraş cu potenţial şi că afacerea pe care vrem să o facem noi poate avea succes. Aşa am ajuns la Zalău”, a declarat Gică Popescu în exclusivitate pentru Sportul Sălăjean şi Ştiri din Sălaj.


Ionel Ciunt: “La următoarea vizită în oraş îi voi solicita sprijinul pentru modernizarea stadionului, dar şi pentru susţinea fotbalului!”

Gică Popescu pare însă interesat şi de sprijinirea fotbalului din Zalău, ţinând cont că este consilier în cadrul Guvernului României în probleme ce privesc organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020.

Ionel Ciunt susţine că la următoarele vizite pe care fostul internaţionalul le va avea la poalele Meseşului îi va solicita sprijinul pentru a dezvolta fotbalul din Zalău şi în special îi va cere ajutorul pentru a putea reabilita la cele mai înalte standarde stadionul, care la ora actuală se află în reabilitare.


“Am discutat puţin, însă părea interest să ne sprijine în dezvoltarea fotbalului. Cu siguranţă, la următoarea sa vizită în oraş îi voi solicita sprijinul în ceea ce priveşte modernizarea stadionului, pentru că el se ocupă şi de reabilitarea terenurilor de fotbal în vederea organizării Campionatului European din 2020. Totodată, îi voi solicita să ne ajute, cel puţin cu sfaturi, în problema legată de fotbalul din Zalău”, ne-a mai spus Ionel Ciunt.


Pasionat de sport, Popescu nu putea cum să nu discute cu edilul urbei de la poalele Meseşului şi de acest subiect şi chiar şi-a arătat posibilitatea ca în viitor să se implice într-un fel sau altul în susţinerea fotbalului.


„Ştiu că nu aveţi o echipă de fotbal puternică, dar ce pot să spun? Să faceţi o echipă de fotbal în Liga a III-a că e păcat să nu aveţi. Despre implicarea mea la o posibilă echipă de fotbal la Zalău? Habar nu am. Ştiţi, în viaţă niciodată nu trebuie să spui niciodată”, ne-a mai spus fostul căpitan al Barcelonei.


Trebuie să spunem că nu este prima dată când Gigă Popescu ajunge în Sălaj. În anul 2016, “Baciul”  a fost prezent la Ip, alături de alte nume grele din sportul românesc, printre care şi Ilie Năstase, unde au tăiat panglica unui grandios complex sportiv.

Gică Popescu a mai fost prezent în Zalău şi în urmă cu mai mulţi ani, în campania pentru alegerile de la Federaţia Română de Fotbal. Atunci, el s-a întâlnit cu Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Amintim că Gică Popescu a fost căpitanul titratei FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor, dar a mai evoluat şi la alte echipe de top din Europa precum PSV Eindhoven, Tottenham sau Galatasaray, cu cea din urmă câştigând Cupa UEFA în anul 2000. Fostul internaţional a participat şi cu Naţionala de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor Mondiale (1990, 1994 şi 1998) şi la două ale Campionatelor Europene (1996 şi 2000).

 

You may also like

Leave a Comment