Responsive Menu
Add more content here...


Dedeman nu pare interesat să deschidă magazinul din Zalău. “Gigantul” se lasă aşteptat…

by Eduard FARCAS
0 comment 3.8K views
A+A-
Reset

Gigantul magazin de bricolaj se lasă aşteptat la poale de Meseş. De peste doi ani s-a promis că magazinul se va deschide cât de repede însă, adminsitraţia locală nu mai are niciun semn de la investitori, iar anul acesta, cu siguranţă, nu vor începe lucrările


De doi ani, fraţii Pavăl, proprietarii lanţului de magazine de bricolaj, au anunţat că vor deschide un magazin la Zalău pe strada Fabricii. Terenul a fost cumpărat cu1,6 milioane de euro la începutul acestui an, însă de atunci compania nu a mai investit, ba mai mult, nu au cerut nici măcar autorizaţie de construire pentru magazinul de la poalele Meseşului.

Viceprimarul Teodore Bălăjel ne-a specificat săptămâna aceasta că adminsitraţia locală nu mai ştie nimic despre intenţiile Dedeman.

“Nu ştim ce se întâmplă cu Dedeman. Nu mai avem niciun semnal de la ei. Vor demara lucrările, însă nu ştim când. Ce a ţinut de noi, ca Primărie, am făcut”, spune Bălăjel.

Reamintim că Zalău este cel de-al treilea oraș din Transilvania unde Dedeman a anunțat încă din 2015 construirea unui magazin.

Se pare însă că lanţul de magazine ocoleşte oraşul de la poalele Meseşului. Chiar dacă a achiziţionat terenul pentru magazin încă de anul trecut, Dedeman nu a solictat încă autorizaţie de contruire, conform informaţiilor obţinute de la Primăria Zalău.

Anul trecut, retailerul Dedeman a deschis un magazin la Satu Mare, inaugurat la finalul lunii iulie și unul la Oradea.

Trebuie menţionat însă că la începutul lunii septembrie a anului trecut, Cemacon Real Estate a aprobat vânzarea către Dedeman a două terenuri, unul de 22.600 de metri pătraţi şi un al doilea de 3.104 de metri pătraţi. Terenurile sunt amplasate pe Strada Fabricii, nr. 1. Vânzarea terenului de către Cemacon s-a făcut dupa îndeplinirea condiţiilor agreate de către părţi şi obţinerea acordului creditoarei ipotecare, Banca Comercială Română (BCR), la un preţ de 62,5 euro metrul patrat plus TVA, echivalentul a aproape 1,6 milioane de euro fără TVA pentru întreaga suprafaţă.

Astfel, Cemacon a terminat pe 22 decembrie anul trecut de demolat clădirile situate pe cele două terenuri pe care le-a vândut către Dedeman. Cemacon a început să dărâme clădirile vechii fabrici la începutul lunii noiembrie anul trecut, iar acum terenul este gol, fără sarcini.

You may also like

Leave a Comment