Responsive Menu
Add more content here...


Cu Nikolay Jeliazkov antrenor, campioana știe să joace volei de calitate! GALERIE FOTO

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1.5K views
A+A-
Reset

Încă de la primul meci pe bancă cu tehnicianul bulgar, Volei Municipal Zalău și-a revenit din pasa proastă și a reușit o victorie mare cu Arcada Galați, după un joc în care gruparea de sub Meseș a fost superioară unui adversar ce se bate la titlu


Înlocuirea lui Marian Constantin cu Nikolay Jeliazkov se pare că a fost cea mai bună decizie a conducerii de la Volei Municipal Zalău. Dacă cu antrenorul bucureștean, campioana a arătat precum o echipă fără orizont, care a pierdut două jocuri la rând, cu tehnicianul bulgar, gruparea de sub Meseș a fost parcă o altă echipă. Ce-i drept și antrenorul Jeliazkov a arătat că este de o valoare certă, mult peste potențialul lui Constantin, astfel că acesta a reușit să redreseze Volei Municipal Zalău încă de la primul său joc.

Luni seară, la Zalău a venit Arcada Galați o echipă ce se bate la titlu și în lotul căreia se află mulți jucători valoroși, inclusiv cei doi zălăuani, Adrian Gontariu și Adrian Feher.

În ciuda numelui adversarului, Volei Municipal Zalău s-a mobilizat exemplar și a început meciul curajos, astfel că din debutul primului set a reușit să se distanțeze și la primul time-out tehnic s-a intrat cu 8 – 5. Campioana a condus și la patru puncte, dar Arcada a reveit foarte rapid și a restabilit egalitatea la 12, ca mai apoi să conducă pentru prima dată cu 13 – 14. Simțind pericolul, Nikolay Jeliazkov a cerut time-out, iar echipa sa a revenit la conducere și a intrat cu 16 – 15 la a doua întrerupere tehnică. Finalul de set a fost disputat și nicio formație nu a reușit să se desprindă decisiv. De la 20 – 19 s-a făcut 20 – 21, după care gălățenii au avut minge de set la 23 – 24. Tehnicianul bulgar a cerut time-out, echipa sa a egalat, însă în cele din urmă, primul set a revenit oaspeților cu 24 – 26.

Jocul bun al Zalăului a continuat și în setul doi, iar gazdele s-au desprins din nou la 4 – 1, 6 – 3 și 8 – 3 la primul time-out tehnic. Diferența a fost și mai mare, iar Gheorghiță a făcut 12 – 6, moment în care antrenorul oaspeților a solicitat întreruperea jocului. Tot Volei Municipal a fost echipa ce a condus ostilitățile, dar spre final de set în jocul elevilor lui Nikolay Jeliazkov a intervenit o mică relaxare. Automat au profitat gălățenii care de la 17 – 10 au reușit să recupereze un handicap mare și scorul a devenit 19 – 18 după câteva puncte importante reușite de Adrian Gontariu. Pe atacurile bune ale universalului zălăuan, Arcada a condus pentru prima dat cu 21 – 22, dar campioana s-a redresat la timp și a reușit să câștige setul cu 26 – 24.

Volei Municipal Zalău a început cu moral bun setul al treilea și a condus în permanență. După 8 – 6 și 16 – 13 la cele două timpuri tehnice, Zalăul a câștigat setul cu 25 – 23, în timp ce gălățenii nu s-au regăsit  și abia pe final au reintrat în joc, dar când deja a fost prea târziu.

În setul patru, antrenorul campioanei l-a trimis în teren pe Mihai Tarța – cel care într-un singur set a jucat mai mult decât a evoluat în perioada lui Constantin – iar acestă schimbare s-a dovedit a fi inspirată. Tot Volei Municipal a fost la conducere și a avut avans liniștitor chiar și de cinci sau șase puncte. Pe final, Arcada a dat semne că poate reveni, dar la 19 – 15, bulgarul a cerut time-out și echipa sa nu a mai putut fi oprită din drumul spre o victorie de 3 puncte. Setul patru s-a încheiat la o diferență de cinci puncte, iar voleibaliștii zălăuani au savurat acest succes precum o descătușare, după ultimele rezultate negative.

Prin victoria de luni, Volei Municipal Zalău rămâne pe locul 5, dar se află la un punct de ocupanta locului 4 – CSM București, pe care o va întâlni chiar la final de săptămână, în capitală.

 


Volei Municipal Zalău – Arcada Galați 3 – 1 (-24, 24, 23, 20)!

Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov (2), Rareş Bălean (13), Răzvan Mihalcea (10), Mihai Gheorghiţă (9), Leonardo Dal Bosco (18), Filip Stoilovic (19) şi Pylyp Harmash – libero. Au mai evoluat: Vlad Cuciureanu (5) şi Mihai Tarţa (1). Antrenori: Nikolay Jeliazkov (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Arcada Galaţi: Filip Despotovski (1), Adrian Gontariu (25), Andrei Spînu (8), Lucas Victor Ferreira Ranger (2), Marian Bala (13), Liviu Cristudor (3) şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Luka Suljagic (6), Nikola Kovacevic (3), Şerban Paşcan (2), Dmytro Filippov şi Neven Majstorovic – libero. Antrenori: Neculai Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)


 

You may also like

Leave a Comment