Responsive Menu
Add more content here...


CS Barcău surprinde din nou. Jucători din America, la Nuşfalău!

Înainte de startul returului, formaţia antrenată de Adrian Damian este în centrul ateţiei cel puţin prin transferurile pe care le-a făcut. După ce l-a transferat la echipă pe fostul căpitan de la SCM Zalău, Raul Stanciu, CS Barcău a mai adus în lot zilele trecute şi trei jucători de naţionalitate americană. Totul a fost posibil printr-un protocol de colaborare cu Soccer Viza, prin Centrul de dezvoltare Satu Mare

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Pentru a obţine primul titlu din istorie la seniori, CS Barcău Nuşfalău a mutat puternic pe piaţa transferurilor. Prima achiziţie sonoră a fost anunţată luna trecută, când la echipă a ajuns Raul Stanciu, fostul căpitan de la SCM Zalău, jucător cu vastă experienţă la nivel de Liga a III-a.Zilele trecute, CS Barcău a surprins din nou, de data aceasta cu transferuri în premieră, fiind prima echipă care transferă jucători de pe continentul american.

Formaţia de pe Valea Barcăului a reuşit să transfere trei tineri fotbalişti de naţionalitate americană. Este vorba de Douglas Humberto Barrea Yanes (23 de ani – mijlocaş central), Denilson Elie Capilla (23 de ani – fundaş lateral) şi Jamison Houston Ingram (24 de ani – fundaş/mijlocaş lateral), jucători care au ajuns la Nuşfalău în baza unui protocol de colaborare pe care CS Barcău l-a iniţiat cu cei de la Soccer Viza, prin Centrul de dezvoltare Satu Mare.

“În baza unei vechi relaţii de prietenie avute cu unul dintre conducătorii Olimpiei, Sergiu Tăbăcaru, l-am cunoscut pe Giuseppe Funicello, omul din spatele proiectului Soccer Viza şi totodată noul antrenor al galben-albaştrilor. Astfel, am fost invitat împreună cu Adrian Damian la Satu Mare pentru a discuta câteva detalii despre o potenţială colaborare în vederea venirii la Nuşfalău a câtorva jucători din cadrul proiectului lor”, ne-a informat Robert Goie, despre noul parteneriat pe care îl care CS Barcău Nuşfalău.

Concret, Soccer Viza este o societate care oferă posibilitatea jucătorilor din întreaga lume să facă pasul în fotbalul european, primul pas fiind pregătirea centralizată timp de o lună în cadrului centrului de dezvoltare deschis la începutul lunii februarie la Satu Mare. Ulterior, cei mai buni dintre aceştia pot fi selectaţi de către echipe din zonă în vederea transferului sau legitimării lor.

Doi americani păstraţi în lot. Unul va fi împrumutat

Având în vedere regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice (ROAF), echipele pot utiliza în teren doar un singur jucător comunitar, astfel că CS Barcău a decis să-i păstreze îl lot pe doi dintre americanii transferaţi zilele trecute, unul urmând să fie împrumutat la o altă echipă.

“După ce a participat la câteva antrenamente la Centrul de Dezvoltare de la Satu Mare am decis să îi alegem pe Barrera, Capilla şi Ingram pentru a veni la Nuşfalău. Ulterior, iniţiind procesul de legitimare, am constatat că aceştia au doar cetăţenie americană, fiind consideraţi jucători extracomunitari. Conform Roaf, în acest moment în ţara noastră echipele pot utiliza în teren un singur jucător extracomunitar, însă se pare că în câteva judeţe s-a decis la nivel de AJF-uri ca acest număr să fie mai mare.Cerând Certificatele Internaţionale de Transfer de la Federaţie, i-am transferat pe toţi trei la Nuşfalău, însă în urma partidei amicale de duminică am decis să îi păstrăm în lot doar pe Ingram şi Barrera, primul dintre aceştia înscriind şi un gol la jocul de debut. Cât despre Capilla, îl vom ajuta să-şi găsească o echipă la care să evolueze, fie în Sălaj, fie în Satu Mare”, ne-a declarat Robert Goie.

Directorul sportiv de la CS Barcău spune că din vară, clubul pe care îl reprezintă va solicita modificarea regulamentului în ceea ce priveşte jucătorii extracomunitari.

“Deşi câţiva <oameni de bine>au întrebat retoric de ce e nevoie să aducem americani să ne înveţe fotbal, trăim într-o lume modernă şi fotbalul este o limbă universală! Vom cere la vară modificarea regulamentului şi mărirea nr de jucători extracomunitari, deoarece având la Satu Mare acest centru de dezvoltare echipele din Sălaj pot transfera foarte uşor jucători care să aducă un plus de valoare fotbalului nostru. Cel mai important lucru vine doar acum! Aceşti jucători plătesc o taxă consistentă pentru a se pregăti în cadrul Soccer Viza şi nu vin aici pentru a juca pe bani, ci pentru a încerca să ajungă mai sus, astfel că, costurile cu aceşti jucători sunt mici! Nu voi solicita această modificare expre pentru echipa din Nuşfalău, ci pentru întreg fotbalul sălăjean. Nu ştim ce ne rezervă viitorul şi la ce echipe vom activa în viitor însă consider că această oportunitate de a aduce un plus fotbalului judeţean va fi benefică pentru toată lumea”, spune conducătorul.

Cei trei jucători americani au şi debutat la CS Barcău, într-un joc amical cu Soccer Viza, iar Jamison Ingram a şi marcat în tricoul noii echipe.

You may also like

Leave a Comment