Responsive Menu
Add more content here...


Cristian Terheș: Germania a alunecat în recesiune și ar trebui să fim îngrijorați

by Mihai POP
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Țara este cea mai mare din zona euro, dar acum riscă să-i împingă pe toți ceilalți în jos. Nu cu mult timp în urmă, Germania era centrul de putere al Europei: bogată, în plină expansiune, puternică din punct de vedere politic


Germania a intrat în recesiune, anunță Politico pe data de 26.05.2023. Efectul negativ va fi imens asupra euro și bugetului UE, adică și asupra fondurilor europene.

Articolul spune că o cauză a recesiunii ar fi faptul că Germania nu mai aduce energie “ieftină” din Rusia. Acea energie nu era ieftină deloc, ci avea un preț geopolitic pe care-l plătim toți acum.

Tot în articol se spune că Germania a ajuns aici din cauza creșterii prețului energiei ca urmare a războiului din Ucraina, adică implicit a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Afirmația e falsă, dar asta doresc neomarxiștii europeni să-i facă pe oameni să creadă, ca să aibă ei scuză la incompetența și prostia lor.

Normal că războiul din Ucraina a avut un impact asupra prețului energiei, dar nu acesta a fost cauza. Prețul energiei în UE începuse să crească încă dinainte de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, iar principala cauză a fost Pactul Verde European (European Green Deal).

În baza acestui pact dorit de Ursula von der Leyen, și de care se ocupă Timmermans, s-au închis și se vor mai închide capacități de producție de energie, în timp ce va crește cererea de energie. Asta va duce prețul energiei în sus.

În plus, Germania este un caz special de prostie notorie. Aceasta, în urma unei campanii duse de mai multe ONG-uri ecologiste, ce erau susținute din spate de FSB și alte servicii rusești, și-a închis centralele nucleare de curent, spunând ca se mută pe energie verde, regenerabila (o utopie). Acum au descoperit că această energie verde nu acoperă necesarul, așa că în prezent importă curent din Franța, care produce curent pe nuclear.

Peste nebunia cu prețul energiei, vin fel și fel de reglementări “verzi/ecologiste” propuse de Comisia Europeană şi susținute asiduu de conducerea socialistă a Germaniei, care efectiv pun pe fugă – spre SUA, China sau alte părți – firmele producătoare de mașini din Germania.

Pe scurt, toate aceste politici publice susținute de neomarxiștii de la Bruxelles bagă Germania în mari probleme economice, ce vor afecta inclusiv EURO.

Din acest motiv sunt ÎMPOTRIVA ca România să treacă pe euro, deoarece riscăm să ne bage alții în faliment.

Pe incompetenţii de la PSD şi PNL, care au băgat România într-un deficit de proporţii, îi putem schimba. Pe incompetenţii de la Bruxelles sau alte ţări, însă, care influenţează moneda euro, mai greu îi poate cineva schimba.

Europarlamentarul Cristian Terheș

You may also like

Leave a Comment