Responsive Menu
Add more content here...


Contul de Facebook al primarului din Valcău de Jos a fost spart de hackeri – Fără să vrea, Ioan Roșan a devenit expert în bitcoin peste noapte

by Tiberius NICODA
0 comment 27 views
A+A-
Reset

În cursul zilei de marţi, contul personal de Facebook al primarului comunei Valcău de Jos, Ioan Roşan, a fost “spart”-clonat de hackeri.

“Contul personal de Facebook a fost spart în cursul zilei de azi, 12 martie. Am văzut că, în numele meu, hackerii au postat acolo aşa zise… investiţii în bitcoin şi că eu aş fi câştigat peste 3.000 de euro în doar câteva ore. Totul este o minciună. Eu nu mă ocup de aşa ceva sub nicio formă. Sper ca postarea de pe contul meu să NU îi determine pe unii oameni să plătească sume de bani aiurea. Am reclamat furtul de identitate către administratorul de pe Facebook şi cred că voi anunţa şi Poliţia”, a menţionat Ioan Roşan, primarul comunei Valcău de Jos, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Precizăm în context, că pe contul contrafăcut de către hackeri pe numele și folosindu-se de imaginea primarului Roșan, s-au postat o serie de informații și anunțuri care nu au nicio legătură nici cu persoana în cauză și nici cu activitatea personală sau publică a edilului din Valcău.

Prin contul contrafăcut pe datele primarului de Valcău, printre altele, hackerii au postat o știre falsă din care ar reieși că edilul s-ar ocupa cu tranzacții de criptomonede, că ar fi investit în acestea și că ar fi câștigat de pe urma acestor tranzacții, în timp foarte scurt, de ordinul minutelor sume importante de bani.

La respectiva postare, au fost tag-uite zeci de persoane, între care şi primarul din Gârbou şi primarul din Măerişte.

FALS

Escrocheria hackerilor are la bază ideea de a contraface conturile de Facebook ale unor persoane publice, de a căror imagine se folosesc pentru a face reclamă și a lămuri lumea să investească în astfel de afaceri sau alte genuri de investiții.

Astfel de tranzacții, nu numai că nu aduc niciun câștig, ci sunt inițiate de către societăți fantomă al căror scop unic este să înșele pe cei care ar crede și investi în astfel de operațiuni.

Atragem atenția și pe această cale, tuturor acelora care iau la cunoștință despre astfel de fapte, sau sunt ei înșiși victimele unor astfel de escrocherii, să se adreseze neîntârziat organelor în drept și să le sesizeze de îndată.

Acest gen de înșelăciuni sunt încadrate penal în legile privind prevenirea și combaterea criminațității informatice.
Înalte Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a conturat cadrul legal pentru ca hoții de identitate de pe Facebook să fie condamnați penal. Judecătorii completează astfel legislația pe care România o are pentru a pedepsi comportamentul nepotrivit din social media.

Atenție deci!

 

You may also like

Leave a Comment