Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Colegiul Naţional “Silvania” Zalău face legea la baschet!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 95 views
A+A-
Reset

Atât echipa de fete, cât şi echipa de băieţi de la CNS au reuşit să se impună la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar


După doi ani în care pandemia a dat peste cap competiţiile şcolare, pare că în acest an, tradiţionalele competiţii vor reveni în prim plan. Prima competiţie care a debutat este Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi finanţată de DJST Sălaj, competiţia propune nu mai puţin de 37 de acţiuni la nivelul primar, gimnazial şi liceal.

Printre primele acţiuni care au avut loc la nivel judeţean se numără întrecerile de baschet. Marţi a avut loc întrecerea feminină. Competiţia a fost găzduită de sala de sport a Liceului Pedagogic “Gheorghe Șincai” şi a adunat la start trei echipe. Alături de echipa Liceului Pedagogic, au mai fost prezente echipele Colegiului Naţional Silvania şi a Colegiului Tehnic “A.P.I.” Zalău.

S-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, fetele de la CNS reuşind să obţină două victorii din tot atâtea posibile.

Joi după-amiază, în sala de sport a Colegiului Naţional Silvania a avut loc întrecerea băieţilor. La start s-au aflat tot cele trei echipe, iar deznodământul a fost unul similar. Echipa CNS-ului a fost de neoprit.

În primul joc, cu “A.P.I.”, băieţii de la Colegiul Naţional Silvania au făcut spectacol, reuşind să înscrie prin aproape toate procedeele. Au marcat de sub coş, au marcat de la trei puncte, de la libere. Sigur, n-am avut parte de dunk-uri, dar spectacolul a fost asigurat, iar în final, scorul a fost 45 – 8.

În următorul joc, echipa Liceului Pedagogic a trecut de “A.P.I.”, scor 33 – 14, astfel că duelul dintre Pedagogic şi CNS a fost decisiv pentru locul 1. Băieţii pregătiţi de Monica Ţârle au făcut spectacol şi în acest joc şi s-au impus.


Rezultatele înregistrate la baschet fete:

Colegiul Tehnic “A.P.I.” Zalău – Colegiul Naţional Silvania 4 – 14

Colegiul Naţional Silvania – Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” 24 – 5

Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” – Colegiul Tehnic “A.P.I.” Zalău 4 – 12

Clasament:

  1. Colegiul Naţional Silvania Zalău
  2. Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău
  3. Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău

Colegiul Naţional Silvania: Irina Oltean, Csata Irisz, Ariana Pop, Ştefana Bendea, Monica Prodan, Kosa Panna, Giulia Barou, Daria Taran, Teodora Iacobhazi şi Daria Nut. Antrenor: prof. Monica Ţârle


Rezultatele înregistrate la baschet băieţi

Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” – Colegiul Tehnic “A.P.I.” 33 – 14

Colegiul Tehnic “A.P.I.” – Colegiul Naţional Silvania 8 – 45

Colegiul Naţional Silvania – Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” 25 – 13

Clasament:

  1. Colegiul Naţional “Silvania” Zalău
  2. Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău
  3. Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

Colegiul Naţional Silvania: Andrei Maxim, Ştefan Şandor, George Marian, Leonard Sabou, Horea Morar, Darius Dobra, Tudor Puşcaş, Bogdan Barbur, James Ardelean şi Tudor Sabău. Antrenor: prof. Monica Ţârle

You may also like

Leave a Comment