Pentru prima dată după 30 de ani, cei mai buni sportivi ai Sălajului NU vor mai fi premiaţi!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret nu a primit sprijin financiar de la Ministerul Sportului pentru a organiza festivitatea de premiere în care ar fi trebuit să recompenseze financiar cei mai buni sportivi şi antrenori din judeţul Sălaj în anul 2022


În fiecare final de an, DJST Sălaj alcătuia clasamentele celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj în anul respectiv. După ce clasamentele erau finalizate, instituţia condusă în prezent de Adrian Fărcaş a organizat o gală în care cei mai buni sportivi erau recompensaţi financiar pentru rezultatele deosebite obţinute.

Însă, din păcate, nu aşa va fi cazul în 2022. Pentru prima dată după 30 de ani, DJST Sălaj nu a primit finanţare de la minister, iar sportivii Sălajului nu vor putea fi premiaţi pentru rezultatele lor.

“Din păcate, fondurile necesare pentru premiere, adică cei 10.000 de lei pe care DJST Sălaj îi primea în fiecare an, începând din anul 1990, nu au mai fost alocaţi de către Minister pentru organizarea galei sportului. Este pentru prima dată după 30 de ani când nu se primesc fonduri pentru premierea celor mai buni sportivi”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul executiv al DJST Sălaj.

Din păcate, situaţia nu este una singulară la nivel naţional, ci peste 30 de DJST-uri din ţară nu organizează gala sportului, motivul fiind, desigur, lipsa fondurilor pentru a premia sportivii şi antrenorii.

Pentru acest final de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a solicitat de la Ministerul Sportului suma de 10.000 de lei pentru premierea sportivilor pentur anul 2022 şi 15.000 lei pentru a organiza “Gala celor mai buni sportivi şi antrenori din Sălaj în ultimii 30 de ani”. Însă, din păcate, răspunsul a fost negativ în ambele cazuri, astfel că DJST Sălaj nu a primit nici un leu din cei 25.000 lei solicitaţi prin adrese oficiale pe parcursul anului 2022.

Este o situaţie incredibilă, astfel că Ministerul a ales să ignore munca şi rezultatele obţinute de sute de sportivi din toată ţara prin acest refuz.

Adrian Fărcaş: “Am încercat să obţin sponsorizări, dar răspunsul din partea a cel puţin zece mari firme private din judeţul Sălaj a fost unul negativ”

Din păcate, răspunsul negativ din partea Ministerului a fost unul destul de tardiv. Însă, pe ultima sută de metri, Adrian Fărcaş a încercat să găsească soluţii pentru a putea organiza gala. Din păcate, până la momentul redactării acestui articol nu s-a reuşit, astfel că cei mai buni sportivi ai Sălajului nu vor fi premiaţi în acest an.

“În lipsa fondurilor, suntem în imposibilitatea de a oganiza atât premierea sportivilor pe anul 2022, cât şi gala sportului sălăjean din ultimii 30 de ani. Având în vedere faptul că am aflat în ultimele zile că nu vom primi bani pentru premiere, am încercat să obţin, pe ultima sută de metri, sponsorizări pentru a organiza totuşi festivitatea, dar răspunsul din partea a cel puţin zece mari firme private din judeţul Sălaj a fost unul negativ”, a conchis Adrian Fărcaş.

În anul 2022, Patrik Bolduţ (tenis) şi Diana Tănăsescu (box) sunt pe locul 1 în clasamentul sporturilor olimpice, fiind urmaţi în clasament de Paul Magdaş (box) şi Eric Verdeş (tenis). În clasamentul sporturilor neolimpice, Ilena Benescu a fost pe locul 1, Cristian Duţă a fost pe locul secund, ambii fiind de la CS Terrakid Zalău, în timp ce pe locul 3 s-au clasat Vlad Popescu (CS Terrakid Zalău) şi Darius Goron (CS Dani San Zalău).

You may also like

Leave a Comment