Responsive Menu
Add more content here...


Cei născuți în 29 februarie îmbătrânesc mai încet

De ieri, 29 februarie 2024 - Societatea de Onoare a Celor Născuți în Ziua Anului Bisect se poate lăuda cu noi 5 membri în Sălaj

by Mihai POP
0 comment 13 views
A+A-
Reset

În Sălaj pe data de 29 februarie 2024 s-au născut 5 copii, respectiv, 3 băieți și 2 fete. Pe data de 29 februarie este ziua celor care îşi sărbătoresc aniversarea o dată la patru ani. Această zi a fost adăugată în calendar, pentru ca Pământul să poată efectua o rotaţie perfectă în jurul Soarelui.

La nivel mondial, aproximativ 4,1 milioane de oameni își sărbătoresc ziua de naștere pe 29 februarie dintre care peste 12600 sunt români, unele țări au legi speciale pentru cei născuți pe 29 februarie. În Noua Zeelandă, cei de pe 29 februarie își sărbătoresc oficial ziua de naștere pe 28 februarie, iar în Marea Britanie pe 1 martie potrivit datelor statistice.

Cei care sunt născuţi pe 29 februarie nu ezită să-şi petreacă ziua mai devreme în anii care nu sunt bisecţi. Cei mai mulţi se consideră speciali şi se amuză pe seama acestei zile.

„Tradiţia spune că, dacă eşti născut în an bisect, cel mai probabil vei avea o putere vindecătoare asupra celorlalţi şi vei avea puteri speciale. Deci, că s-ar putea ca aceşti oameni să fie foarte norocoşi.
Potrivit cercetătorilor, şansele ca un om să se nască pe 29 februarie sunt de una la 1.461. Cei născuţi în această zi care „figurează” doar odată la patru ani a-și aniversa ziua de naștere, astfel ei și-ar serba „majoratul” la 64 de ani.

Așadar, s-ar putea spune că nativii zilei de 29 februarie sunt veşnic tineri.

 

You may also like

Leave a Comment