Responsive Menu
Add more content here...


“Campion” la ilegalităţi – Drogat şi fără permis, un tânăr a furat o maşină, a provocat un accident cu victimă şi s-a făcut nevăzut

by Mircea ARDELEAN
0 comment 66 views
A+A-
Reset

Un tânăr de doar 18 ani poate intra în “cartea neagră a recordurilor”, după ce a comis nu mai puţin de cinci infracțiuni pe raza judeţului Sălaj. El a încălcat legea de mai multe ori, dar şi morala, lăsându-şi tovarăşul rănit în maşina avariată şi a fugit

Povestea nebună a început pe data de 29 noiembrie, la Zalău, când un tânăr de 18 ani – venit tocmai din Timişoara – ar fi sustras un autoturism, marca Volkswagen din parcarea de la Dedeman.

O zi mai târziu, maşina furată a fost implicată într-un accident rutier cu victime pe Drumul Naţional 1F. Totul s-a întâmplat în localitatea Bobota, în jurul orei 9.50, la intersecția cu Drumul Județean 110 B.

Maşina nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Cristești (județul Mureș), care rula regulamentar pe Drumul Naţional, pe direcția Zalău – Satu Mare, și cele două autovehicule s-au ciocnit.

Sânge rece. Şi-a lăsat prietenul rănit în maşină şi a fugit

Imediat după producerea accidentului, tânărul aflat la volan și pasagerul de pe locul din dreapta au părăsit locul accidentului. Aceasta, în condiţiile în care a treia persoană aflată în Volkswagen – un tânăr de 35 de ani din satul Derşida (comuna Bobota) a suferit răni.

Victima a primit îngrijiri de la echipajul medical ajuns la faţa locului, după care a fost transportată la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Suspectul a fost prins în Sărmăşag

Poliţiştii au început cercetările şi-au descoperit faptul că maşina implicată în evenimentul rutier este cea furată o zi înainte în municipiu. Suspectul a fost identificat la scurt timp!

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, cu sprijinul polițiștilor Secției Nr. 8 Poliție Rurală Sărmășag, acesta a fost prins pe raza localităţii Sărmășag.

Fără permis, iar testul antidrog a detectat prezența substanțelor psihoactive în organism

În cursul verificărilor, polițiștii Serviciului Rutier au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

“Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a precizat Diana Bonţe – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Magistraţii de la Şimleu Silvaniei l-au trimis în arest pentru 30 de zile

La data de 1 decembrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore față de tânărul de 18 ani. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Tot de Ziua Naţională, L. Ioan Traian a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei a admis propunerea procurorului și a emis, pe numele tânărului din Timişoara, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“Continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului în cauză. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai spus Diana Bonţe pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Tânărul este acuzat pentru infracțiunile de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, conducere sub influența substanțelor psihoactive, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

You may also like

Leave a Comment