Foto&Video. Parada militară de 1 decembrie 2023, ZIUA NAȚIONALĂ, la Jibou

by Mihai POP
0 comment 105 views
A+A-
Reset

Foto&Video. Parada militară de 1 decembrie 2023, ZIUA NAȚIONALĂ, la Jibou

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, la Jibou, pe data de 30 noiembrie. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată în memoria eroilor neamului românesc, și depunerea coroanelor de flori la bustul a doi dintre artizanii sălăjeni ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918: Simion Bărnuțiu și Iuliu Maniu, precum și la bustul Seniorului Corneliu Coposu


Ziua Naţională a României, organizată de Primăria orașului Jibou, a fost sărbătorită prin ceremoniale militare și religioase.

Pe traseul paradei, care s-a desfăşurat pe şoseaua din Jibou oamenii au asistat entuziasmaţi, unii dintre ei fluturând drapele, la trecerea dispozitivului de defilare.

La paradă au asistat vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Claudiu-Cristian Bîrsan, subprefecţii Adriana Sabou şi Florin Florian, primarul și viceprimarul orașului Jibou, Dan Ghiurco și Vlad Pașcalău, viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, dar și reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase.

Festivităţile au debutat cu depuneri de jerbe la grupul statuar dedicat lui Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu şi a continuat cu un ceremonial militar şi religios desfăşurat în centrul oraşului.

În acelaşi context, subprefectul Florin Florian a dat citire mesajului premierului Marcel Ciolacu, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Festivităţile de la Jibou s-au încheiat cu o paradă militară, prin faţa celor prezenţi defilând trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării, Jandameriei, Pompierilor, Poliţiei, Crucea Roşie şi Ambulanţă, acompaniamentul muzical fiind asigurat de Fanfara Promanada Zalău.

Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinței de libertate și unitate a poporului român.

Românii din toate provinciile istorice, au luat parte la făurirea propriei lor istorii, istoria poporului român, fiind prezenți cu gândul și inima, cu fapta și arma, după cum cereau vremurile.

Noi, urmașii acestora, facem cunoscute, tuturor celor care vor citi aceste rânduri, gândurile noastre de recunoștință pentru cei care au făurit România Mare și sentimente de mândrie că suntem urmașii direcți ai acestor făuritori de istorie. Iar aceasta este credința noastră, că România va dăinui în veci de veci!

La mulți ani, ROMÂNIA!🇷🇴🇷🇴🇷🇴”, a transmis primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.

You may also like

Leave a Comment