Responsive Menu
Add more content here...


Boncidai Csaba – primarul comunei Pericei: “Administraţiile locale trebuie să creeze servicii”

“Administraţiile locale trebuie să creeze servicii. Prin acestea se rezolvă problemele cotidiene care se pot rezolva la nivel local”, spune Boncidai Csaba

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Anul 2024 este un an important pentru toată ţara. Este un an în care se va discuta mult despre administraţie, guvernare, politici europene, naţionale, locale şi mai important, este anul în care vom vota, nu o dată, ci de mai multe ori.  Alegerile sunt multiple şi vorbim de Alegeri europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Sunt multe şi poate părea complicat, dar nu e chiar aşa, deşi se tot vorbeşte de comasarea alegerilor. Însă, cetăţenii trebuie să cunoască diferenţele dintre aceste tipuri de alegeri şi ce atribuţiuni are fiecare este de părere Boncidai Csaba primarul comunei Pericei care consideră că egalizarea serviciilor din urban cu cele din rural este esenţială.

“De la început trebuie să ştim care este menirea administraţiei locale, centrale, aParlamentului European şi al Consiliului şi Comisiilor Europene. Trebuie să le ştim rolul ca să îi putem alege”, este de părere Boncidai Csaba, primar în Pericei şi fost preşedinte ACOR Sălaj.

Primarul se leagă şi de sintagma auzită la fiecare ciclu de guvernare care spune că “nu mai vrem generaţii de sacrificiu” şi este de părere că administraţiile locale trebuie rentabilizate şi soarta oamenilor să nu se mai ascundă sub masca cifrelor. Împărţirea atribuţiunilor ar fi o variantă bună după părerea edilului.

“Administraţiile locale trebuie să creeze servicii. Prin acestea se rezolvă problemele cotidiene care se pot rezolva la nivel local. Putem asigura aceste servicii cetăţenilor? Cerinţele oamenilor sunt aproape identice în rural şi urban. Dar aceste posibilităţi sunt la îndemâna cetăţeanului de pe vârf de munte cum sunt la îndemâna celui de la oraş? Nu. Atunci putem să catalogăm cetăţeni de rang 1, rang 2, rang 3. Nu. Toţi sunt cetăţeni cu aceleaşi drepturi”, spune primarul din Pericei.

Boncidai Csaba este de părere că fiecare cetăţean trebuie să aibă accces la serviciile cotidiene, servicii sociale, medicale, posibilitate şi acces la educaţie sau posiblitate şi acces la locul de muncă.

Totodată, edilul este de părere că ar trebui să ne mândrim cu crearea de locuri de muncă la nivel naţional, nu la nivel european.

You may also like

Leave a Comment