Responsive Menu
Add more content here...


A fost inaugurată grădiniţa din Cizer. Condiţii moderne pentru preşcolarii din comună

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Proiectul în valoare de peste 1 milion de lei, derulat prin PNDL II, a ajuns la finalitate. Grădiniţa din Cizer a fost inaugurată cu succes, chiar înainte de începerea noului an şcolar. Astfel, din această toamnă, cei peste 75 de preşcolari din comună vor păşi în “casă nouă”

Comuna Cizer pune accent pe educaţie, conştientizând cât de important este acest sector astăzi pentru dezvoltarea societăţii de mâine. Primarul Nicolae Pavel, alături de echipa sa, a dorit să reducă decalajul acestui sector din mediul rural faţă de cel din mediul urban şi a creat în comună condiţii de studiu excelente începând de la preşcolari şi până la elevi de gimnaziu.

La Cizer a fost realizat un adevărat complex şcolar cu o Şcoală Gimnazială pusă la punct, o bibliotecă, un teren de sport multifuncţional, dar şi o sală de sport dotată corespunzător. Pe PNDL II, printr-un proiect de peste 1 milion de lei, la Cizer a fost reabilitată şi modernizată grădiniţa.

Investiţia a fost finalizată şi inaugurarea a avut loc chiar înainte de începerea noului an şcolar. Peste 75 de preşcolari din comună au păşit în “casă nouă” la început de an şcolar. Grădiniţa din Cizer are patru grupe formate de copii din toată comuna.

Pe lângă proiectul pe PNDL II, comuna Cizer a mai obţinut finanţare în valoare de aproximativ 440.000 de lei pentru două proiecte ce vizează dotarea unităţii de învăţământ cu tot ceea ce este necesar pentru o bună funcţionare. 140.000 de lei au venit din fonduri naţionale, în timp ce aproximativ 300.000 de lei au fost finanţări cu bani europeni.

În cadrul acestui proiect au fost realizate lucrări de modernizare la accesul în sălile de clasă, sălile profesorale, precum şi grupurile sanitare.

Totodată, a fost amenajată şi o sală pentru eventuale spectacole şi serbări ale copiilor, sală care ar putea fi utilizată şi pentru Programul “Masă caldă” în cazul în care Şcoala şi Grădiniţa Cizer vor fi incluse în viitor în acest program. Pe lângă mobilier nou, administraţia locală a achiziţionat în cadrul proiectului şi jucării pentru copii.

La inaugurarea ce a avut loc luni au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Poliţiei şi Şcolii din Cizer.

“Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara”- Spiru Haret. Noul an şcolar în casă nouă pentru cei mici. Inaugurarea Grădiniţei Cizer, dotări moderne cu mobilier, jucării şi aparatură, amenajarea spaţiilor de joacă, amenajarea şi dotarea bibliotecii comunale. Toate condiţiile unui proces de şcolarizare modern”.

Nicolae Pavel – primarul comunei Cizer

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 13 septembrie.

You may also like

Leave a Comment