Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. Sălăjeanul Reinbold Szilard, în ritm de hip-hop. VIDEO

by Mihai POP
0 comment 3.1K views
A+A-
Reset

Jibouanul în vârstă 21 de ani, cunoscut cu numele de scenă ONIX, vrea să se remarce în muzică, iar acum lucrează la mixtape, dar speră să lanseze şi un album, având deja 15 melodii din compoziţie personală. “Încerc să lucrez la mixtape, pentru că asta e satisfacţia mea de când m-am apucat de muzică”, spune tânărul interpret


Încă de când era cu puşti, Reinbold Szilard (n. 12 Septembrie 1996) a fost atras de muzica hip-hop şi “50 Cent” i-a fost ca o muză.

De fapt, încă de când era în clasa a II-a, prietenii l-au poreclit “ONIX”, după formaţia Onyx – la care 50 Cent a avut prima apariţie oficială într-o melodie.

Acum cinci ani, jibouanul a început să cânte alături de un prieten, dar ulterior a făcut sacrificii pentru a-și cumpăra scule și acum cântă solo.

“Cânt hip-hop de aproximativ 5 ani, dar de mic îmi plăcea acest gen de muzică, mai ales că 50 Cent era în vogă și atunci începea să rupă cu piesa <in da club>. Cu timpul, am început să ascult tot felul de artişti şi treptat am crescut şi eu. La început, eram cu un prieten care pot să zic că m-a ajutat mult, deoarece avea un microfon şi îmi explica cum se face și cum să ţin ritmul pentru că nu aveam ureche muzicală. :)) Eram pe lângă negativ tot timpul, dar m-am ambiţionat şi cu multă munca mi-a ieşit. Am început să fac piese cu el, dar după un timp nu prea ne-am înţeles, aşa că mi-am luat scule. Îmi aduc aminte că nu mi-am ţinut majoratul doar ca să îmi cumpăr scule noi”, ne spune Reinbold cum au fost primii paşi în muzică.

Între timp, tânărul din Jibou a compus 15 melodii şi speră să lanseze în viitorul apropiat şi un album.

Deocamdată, însă, el vrea să scoată mixtape – adică un album full-length lansat de mai mulţi rapperi pentru partajarea gratuită, uneori cu toate-originale de muzică, alte dăți compuse din freestyle-uri și remix-uri de piese populare.

“Acum încerc să lucrez la mixtape, pentru că asta e satisfacţia mea de când m-am apucat de muzică. Astfel, sper că în anul 2018 să pot să scot mixtape-ul şi să fiu mai liniştit. O să mai iau probabil câte un negativ de la unul, de la altul. Partea nasoală e că unii nu ştiu că şi artiştii americani iau negativele de la alți artişti, când vor să scoată un mixtape şi vor face tam-tam. Eu sper să iasă ceva diferit faţă de ceea ce făceam până acum”, mărturiseşte jibouanul de 21 de ani.

Reinbold Szilard spune că şi-a încercat norocul şi la emisiunea “Românii au Talent”, dar nu a ajuns în etapele superioare. Speră însă că, odată cu finalizarea acelui mixtape, vrea să participe şi la mai concerte din ţară.

Deocamdată, “ONIX” a cântat la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic “API” Zalău, dar a câştigat şi un concurs de battle rime organiza acum câteva timp la localul Old Jack Pub tot din Zalău.

You may also like

Leave a Comment