Responsive Menu
Add more content here...


Un vânător din Jibou este acuzat de braconaj după ce a împuşcat ilegal doi mistreţi

by Eduard FARCAS
0 comment 8.6K views
A+A-
Reset

Jandarmii din Sălaj au prins un vânător care a împuşcat doi mistreţi în alt fond de vânătoare, decât cel în care era autorizat, astfel că oamenii legii au aplicat numai puțin de 10 sancțiuni contravenționale


La sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou au constatat o infracţiune şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale.

Duminică, în jurul orei 13.15, jandarmii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un vânător a împuşcat mistreţi pe un alt fond de vânătoare decât cel pe care era autorizat.

În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat de 42 de ani, domiciliat în localitatea Jibou, membru al grupei de vânătoare „7 Jibou”, a împuşcat 2 mistreţi, în alt fond de vânătoare, respectiv în fondul de vânătoare „24 Şoimuş”, situat pe raza localităţii Şoimuş.

În cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj, conform Art.42, lit. K, din Legea 407/206, a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, respectiv „vânătoarea pe alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze”, acte care urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor.

You may also like

Leave a Comment