Responsive Menu
Add more content here...


15 permise reţinute pentru viteză şi alcool

by
0 comment 47 views
A+A-
Reset

O acţiune a poliţiştilor rutieri, de preîntâmpinare a producerii unor evenimente rutiere, a avut loc  weekend-ul trecut


Pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, pe şoselele din judeţ, poliţiştii cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat în perioada 1-3 aprilie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de consumul de alcool şi viteză, în cadrul căreia s-au utilizat toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 394 abateri, dintre care 250 pe linie de viteză, patru abateri pentru consum de alcool, iar 140 au fost ale fapte contravenţionale. Neregulile constatate au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amenzi în valoare de 25620 de lei. Totodată, în baza neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, din care, 9 pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 Km/h şi 6 pentru consum de alcool.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile de drum, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

You may also like

Leave a Comment