Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. România a ajuns în finala mare de la EUROPENELE de minifotbal din Slovacia!

by Călin ONICAŞ
0 comment 21 views
A+A-
Reset

În această seară, Naționala de minifotbal a României a scris o nouă filă de aur din istoria sportului din țara noastră. Într-un joc din semifinalele Campionatului European de minifotbal de la Kosice, “tricolorii” au eliminat surprinzătoarea reprezentativă a Bulgariei şi s-au calificat în finala mare, unde vor întâlni Azerbaidjan

România revine în prim-plan. După ce a devenit campioană europeană de şase ori consecutiv (anii 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015), Naţionala României a intrat într-un mic con de umbră. Deşi a mai obţinut unele rezultate bune, reprezentativa noastră de minifotbal şi-a mai pierdut din strălucire.

La ediţia din acest an a Campionatului European, care se desfăşoară în Slovacia, la Košice, România a arătat foarte bine. În faza grupelor, “tricolorii” au învins fără probleme Azerbaidjan (scor 2 – 0), Albania (3 – 1) şi Spania (5 – 1).

În optimi, a făcut scor cu Portugalia (7 – 0!), pentru ca în sferturi să elimine Cehia (0 – 0, 2 – 1 d.l.p.), campioana europeană en-titre şi echipa care era favorita numărul unul a competiţiei.

A eliminat Bulgaria după executarea loviturilor de departajare

Vineri seara, de la ora 21.15, reprezentativa noastră s-a duelat cu Bulgaria pentru un loc în finala mare a celei mai importante competiţii de minifotbal de pe bătrânul continent.

La fel ca şi în sferturi, jocul a fost unul îndârjit, unul echilibrat, cu un mic plus din partea băieţilor noştri. Identic a fost și scorul, niciuna dintre cele două combatante nu au reuşit să trimită mingea în plasă.

S-a terminat 0 – 0, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare! La prima serie de lovituri, cei trei jucători de la fiecare echipă, care au executat loviturile de la 9m, au înscris fără probleme. A venit însă ratarea unui bulgar, pentru ca România să fructifice şi a patra lovitură!

Ca urmare, România s-a calificat în finala mare, acolo unde se va întâlni din nou cu Azerbaidjan. Altfel spus, “vechea cunoştinţă”, echipa cu care “tricolorii” au jucat primul meci de la Košice.

Atunci, la finalul unui meci destul de disputat, România s-a impus cu 2 – 0. Sperăm că ai noştri vor reuşi aceeaşi treabă şi în finala mare şi România va redeveni REGINA EUROPEI, aşa cum era considerată acum câţiva ani.

ROMÂNIA – Azerbaidjan – finala mare de la Košice – va avea loc mâine, 11 iunie, de la ora 21.15.

Să mai spunem că, în cealaltă semifinală, Azerbaidjan a învins Kazahstan cu scorul de 3 – 2.

România – Bulgaria 0 – 0; 4 – 3 d.l.p.

La loviturile de departajare, pentru România au marcat: Marius Balogh, Răzvan Plopeanu, Dragan Paulevici și Andrei Ferik

România: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein (portari) – Mircea Ungur, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Balea, Andrei Nemițanu, Andrei Apostol, Andrei Ferik, Andrei Moldovan, Marius Balogh, Ionuț Chețan și Răzvan Plopeanu. Antrenor: Virgil Bejenaru. Conducătorul delegaţiei: Ioan Onicaş

You may also like

Leave a Comment