Responsive Menu
Add more content here...


Victorie cu gust amar. CS Volei Municipal Zalău a surclasat vicecampioana, dar nu poate şterge un sezon foarte modest

by Călin ONICAŞ
0 comment 406 views
A+A-
Reset

Campioana României a trecut uşor de SCMU Craiova, dar nu putem să ne îmbătăm cu apă rece, având în vedere că clubul condus acum de maestrul Vasile Coţa a beneficiat de cel mai mare buget din istoria voleiului de la poalele Meseşului, iar Leo Del Bosco şi compania s-au împotmolit undeva pe locul 4

Partida defăşurată vineri seara în Sala Sporturilor din Zalău putea fi considerat un duel al granzilor, având în vedere că – în stagiunea trecută – CS Volei Municipal şi SCMU Craiova au fost formaţiile care s-au clasat pe primele două poziţii.

De data aceasta, însă, jocul dintre campioana şi vicecampioana României a fost un DERBY DE CARTON, luând în calcul locurile din clasament a celor două grupări, adică 5 pentru olteni şi 4 pentru ardeleni.

Mult, mult departe de aşteptările fanilor, a acţionarilor şi a finanţatorilor. În ce priveşte Zalăul, managementul defect al actualei conduceri a făcut ca o campioană – care la începutul sezonului a primit de la autorităţile locale o creştere substanţială de buget, a ajuns o echipă de pluton şi care acum se chinuieşte să se stabilească pe locul 4, deoarece prezenţa pe podium a grupării conduse de Vasile Coţa ar fi o utopie.

În aceste condiţii, nu putem să ne bucurăm că elevii bulgarului Nikolay Jeliazkov au trecut uşor de modesta (în acest moment) SCMU Craiova. Mai mult, nu cred că e cazul ca iubitorii voleiului din Sălaj să bată prea multă monedă pe faptul că CS Volei Municipal e în obiectiv!?

E chiar penibil, dacă am ajuns ca o campioană a României cu un buget record să se bucure pentru locul 4. Sigur, probabil că şi conducerea tot aruncă praf în ochi cu acel obiectivul îndeplinit din campionat, dar noi sperăm ca – în momentul în care echipa de volei a Zalăului va fi preluată de clubul sportiv înfiinţat de Primăria Zalău – autorităţile locale şi primarul Ionel Ciunt se vor gândi mult mai mult, atunci când vor numi persoanele care se vor ocupa de destinele unei formaţii care în ultimii opt ani s-a clasat DOAR pe podium (patru medalii de aur, trei de argint şi o medalie de bronz).

Acum, cineva vine să ne vândă gogoşi cu obiective îndeplinite în campionat, când echipa e pe locul 4!?

Trebuie să fim realişti şi să ne trezim…

În ce priveşte evoluţia meciului de vineri seara, oltenii au ţinut aproape doar în primul set, când au egalii amfitrionilor până la 23 – 23, după care CS Volei Municipal s-a impus.

În seturile următoare, Zalăul a trecut fără emoţii de echipa pregătită de selecţionerul Naţionalei, Dan Pascu.

 

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 aprilie. 

 


CS Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova 3 – 0 (23, 20, 17) 


 

You may also like

Leave a Comment