Responsive Menu
Add more content here...


Un medic specialist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a realizat prima platformă inteligentă dedicată oncologiei din România!

Director medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Alexandru Iliescu - cu ajutorul unei companii software din Cluj-Napoca - a realizat "DOCVISER", o platformă care integrează circa 500 de scheme de tratament şi prin care peste 16.000 de pacienţi oncologici din întreaga ţară au beneficiat de tratament administrat cu sprijinul Inteligenţei Artificiale

by Tiberius NICODA
0 comment 150 views
A+A-
Reset

“Docviser”, prima platformă inteligentă dedicată oncologiei din România, a fost realizată de un medic specialist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi de o companie software din Cluj-Napoca.

Aceasta poate fi accesată atât de la un calculator de birou, cât şi de pe telefon, printr-o aplicaţie dedicată.

Potrivit unuia dintre fondatorii platformei, medicul oncolog Alexandru Iliescu, “Docviser” integrează circa 500 de scheme de tratament şi are avantajul că aduce în acelaşi loc tratamentul, medicii, farmaciştii şi asistenţii care trebuie să aplice acest tratament, alături de tot istoricul medical şi datele despre pacient.

Alexandru Iliescu a absolvit în anul 2011 Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca şi, ani buni, a profesat la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Acum vrea şapte ani a ajuns la Zalău, unde este director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Medicul în vârstă de 36 de ani are şi o poveste interesantă, pe care cititorii ziarului nostru au putut-o vedea într-un articol publicat în anul 2021.  

Tratament oncologic administrat cu sprijinul Inteligenţei Artificiale

Peste 16.000 de pacienţi oncologici din întreaga ţară au beneficiat de tratament administrat cu sprijinul Inteligenţei Artificiale, prin intermediul unei platforme la care au aderat până în prezent 45 de unităţi medicale din sistemul sanitar de stat, dar şi privat.

Iată, un pas în plus inițiat într-o echipă din care face parte și medicul oncolog Alexandru Iliescu, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, platformă care aduce pași înainte în lupta cu maladiile oncologice.

You may also like

Leave a Comment