Responsive Menu
Add more content here...


Traficanţi de arme arestaţi în Sălaj

by Eduard FARCAS
0 comment 4.8K views
A+A-
Reset

Trei sălăjeni au fost arestaţi pentru că nu au respectat regimul armelor şi muniţiilor, iar  altul a primit control judiciar. Surse din anchetă susţin că armele aduse din ei provin din Cehia şi erau folosite la vânătoare ielgală


Procurorii Parchetului de pe lână Judecătoria Şimleu Silvaniei au ieşit ieri public printr-un comunicat de presă şi au menţionat faptul că, la propunerea procurorului de caz, trei sălăjeni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar un al patrulea a primit control judiciar. Cei patru se fac vinovaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor dar şi de braconaj. Cei patru au fost trimişi săptămâna aceasta şi în judecată.

Surse din cadrul abchetei ne-au declarat că armele aduse de ei ilegal în ţară provin din Cehia. În total, au fost depistate patru arme, şi sute de cartuşe de muniţie, dar şi arcuri şi săgeţi.

Trebuie spus că cei patru au fost prinşi în urma prchezițiilor ce au fost efectuate pe 7 septembrie, în localitățile Moiad, Criștelec, Pustă Vale și Cosniciu de Jos, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept, dar și contrabandă.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării patru arme letale deținute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glonț (două neavând serii sau elemente de identificare) și o armă letală cu glonț, care nu avea serie și era  prevăzută cu lunetă și armortizor. Toate aceste arme erau încărcate, având cartuș pe țeavă, iar suspecții au declarat polițiștilor că armele au fost procurate dintr-o țară europeană și au fost introduse în țară ilegal.

De asemenea, tot cu această ocazie au mai fost ridicate în vederea confiscării o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care nu avea serii sau elemente de identificare, 222 bucăți de cartușe, patru bucăți de articole pirotehnice; două arcuri, 23 de săgeți (folosite la vânătoare ); opt lanterne ( șase de mână și două cu proiectoare), cinci trofee de căprior; trei trofee de mistreț; o piele de vulpe și 100,75 kg carne vânat, care a va fi expertizată pentru stabilirea speciei.

You may also like

Leave a Comment