Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert a accelerat până pe locul 1 în etapa a III-a la Rally Sprint

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a reuşit să spargă gheaţa în actuala stagiune, iar după un loc 2 şi un loc 4, Szabo Robert a câştigat prima sa etapă din Campionatul ACR de Rally Sprint


Peste 70 de piloţi din Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Arad şi Bihor au fost prezenţi la etapa a III-a din cadrul Campionatului Naţional ACR de Rally Sprint. 

Această etapă s-a desfăşurat în centrul oraşului Satu Mare pe bulevardul Transilvania, după ce primele două etape s-au desfăşurat în Poligonul ACR din oraş.

Campionul ultimelor două ediţii, sălăjeanul Szabo Robert a ajuns pe ultima sută de metri la concurs şi nu avea alt gând decât câştigarea etapei, mai ales că în primele două etape reuşise un loc 2 şi un loc 4.

O altă clasare în afară de primul loc îi pecetluia şansa de a câştiga pentru a treia oară consecutiv Campionatul Naţional de Rally Sprint.

A concurat cu maşina de stradă şi chiar dacă a întâmpinat mici probleme mecanice, Szabo Robert le-a rezolvat la timp, astfel că în prima manşă a reuşit să obţină cel mai bun timp din concurs, însă, ceilalţi competitori erau foarte aproape.

De altfel, timpul sălăjeanului a fost egalat în manşa secundă, însă, ultimul cuvânt l-a avut pilotul nostru.

Szabo Robert a accelerat puternic în manşa finală, reuşind să termine cu un timp de un minut şi două secunde, performanţă ce a reprezentat cel mai bun timp din concurs.

Astfel, pentru prima dată în acest sezon, Szabo Robert s-a impus atât la categoria Avansaţi, cât şi la OPEN, aflându-se la volanul celebrului său Subaru Impreza.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat asemănător cu ceea ce vedem în Formula 1, iar Szabo Robert a fost stropit cu şampanie, în cinstea victoriei obţinute.

În clasamentul general, pilotul sălăjean se află pe locul 2, în spatele liderului Florin Stecka din Baia Mare. Până la finalul Campionatului Naţional de Rally Sprint mai sunt două etape, ambele programate pentru toamnă.

Până atunci, piloţii se pregătesc pentru debutul Campionatul Naţional de VTM (Viteză Traseu Montan) care urmează să debuteze în 10 iulie, cu etapa de la Luna Şes. În luna august este programată etapa a II-a, pe Munţii Meseş – Treznea.

“A fost o competiţie foarte frumoasă, cu o organizare impecabilă. La festivitatea de premiere am fost cinsitiţi cu şampanie, am fost stropit, a fost frumos. În ultimul moment am reuşit să merg la concurs. La ora 4.00 dimineaţa eu eram încă în vamă, iar la 9.00 era data limită pentru înscrieri. Am dat repede o fugă la Zalău, am luat maşina de stradă şi am ajuns la timp la concurs. Am avut mici probleme mecanice, dar mă bucur că am reuşit să le rezolv şi până la urmă totul a ieşit bine. Cred că puteam şi mai bine de atât, dar e bine că am câştigat. Era necesar locul 1 în această etapă, pentru că altfel nu mai aveam nicio şansă să câştig campionatul”, ne-a declarat Szabo Robert.

You may also like

Leave a Comment