Responsive Menu
Add more content here...


Școala “Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei, din nou cea mai bună din Sălaj la rugby tag!

by Sportul Salajean
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Echipa pregătită de profesorul Sergiu Moldovan a câştigat din nou etapa judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby tag. Echipa din Cehu Silvaniei va reprezenta judeţul la faza zonală, unde doreşte să realizeze alte rezultate notabile

Sala de sport „Avram Iancu” din municipiul Zalău a găzduit etapa județeană Sălaj a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby tag. La start s-au aflat şapte echipe mixte (băieţi şi fete) – patru echipe din Zalău, una din Şimleu Silvaniei, una din Cehu Silvaniei şi una din Treznea.

Cele 7 reprezentative școlare aflate la startul competiţiei de rugy tag:

1. Școala Gimnazială “Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei – prof. Sergiu Moldovan

2. Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău – prof. Bot Ana

3. Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei – prof. Lazăr Mirela

4. Şcoala Gimnazială “Porolissum“ Zalău – prof. Mariana Opris

5. Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău – prof. Prodan Vasile

6. Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr“ Zalău – prof. Ignat Marian

7. Şcoala Gimnazială “Treznea” – prof. Petran Olimpiu

Acesta a fost de altfel și clasamentul final, după o întrecere mai mult decât echilibrată, experința spunându-și în final cuvântul. Prima clasată, Școala Gimnazială “Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei va reprezenta județul Sălaj la următoarea fază, cea zonală.

Echipa pregătită de profesorul Sergiu Moldovan revine astfel în top, după ce anul trecut cehanii nu au putut participa la competiţia care a fost câştigată atunci de echipa LPS “Avram Iancu” Zalău.

Cu performanţa din acest an, echipa de la Școala Gimnazială “Andrei Mureșanu” ajunge la al optulea titlu judeţean! Pe lângă acestea, cehanii se mai pot mândri cu două titluri zonale, dar şi unul de campioană naţională!

Echipa Școlii Gimnazială “Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei: Matei Ardelean – căpitan, Adelin Mare, Sandu Dulanyi, Darius Coste, Adonis Boroş, Iazmina Boroş, Andrada Zoicaş, Patricia Illyes, Tiago Covaci şi Florin Martocean. Antrenor: prof. Sergiu Moldovan

Iată ce ne declară la cald două persoane care se confundă cu acest sport:

Profesorul Sergiu Moldovan: Este pentru prima dată în ultimii 10 ani, când am văzut calitate, determinare, ambiție, dăruire la fiecare echipa

„Spre surprinderea mea, am rămas uimit de calitatea echipelor din acest an. S-a muncit mult, acest sport a început să fie tot mai îndrăgit, astfel au apărut mulți copii talentați înspre rugby și bineînțeles și mult așteptatele rezultate. Este pentru prima dată în ultimii 10 ani, când am văzut calitate, determinare, ambiție, dăruire la fiecare echipa. Toți își doreau să câștige, echipe foarte apropiate ca valoare. Rezultatul final, a făcut ca şcoala noastră – Andrei Mureşanu – să câștige datorită cumului de experiență. Am creat o tactică, după ce am avut timp să-mi studiez adversarii în 3 meciuri, prin care nu au putut să-şi facă jocul, n-au putut trece de mijlocul terenului, n-au putut conlucra… am închis jocul, am făcut un presing sus și am dat drumul la combinații.

Urmează să continuăm această muncă de echipă, să ne pregătim mai bine și, de ce nu, să mergem să câștigăm si faza zonală. Pe această cale vreau să-i mulțumesc în primul rând domnului Gheorghe Sabău, pentru tot ce m-a învățat si mă învață, pentru toată susținerea si pentru tot suportul material si emoțional. Domnul Gheorghe Sabău, chiar dacă a ieșit din acest circuit, este cu  gândul  la fiecare competiție și dorim să-l facem mândru de noi, de sălăjenii lui. De asemenea, multe mulțumiri conducerii școlii care ne-a susținut și colegilor de breaslă care mi-au permis să-i mai fur de la câte o oră. Să ne revedem sănătoși și să auzim numai de bine”.

Prof. Sergiu Moldovan

Lect. univ. dr. Gheorghe Sabău: Mă bucur de progresul realizat

De multe ori în sport, ca şi în viață, o performanţă extraordinară nu se diferenţiază prin mare lucru de una obişnuită. Cea mai frecventă caracteristică pe care am întâlnit-o la oamenii de succes este aceea că îşi înving tentaţia de a renunţa. Perseverenţa şi răbdarea sunt rezultatul faptului că vezi imaginea de ansamblu a lucrurilor. Acest lucru l-am observat și în rugby-ul sălăjean și mă bucur că am sădit acest microb unor oameni deosebiți care înțeleg valențele educației prin valorile jocului de rugby: disciplină, respect, integritate, pasiune, solidaritate deoarece secretul reuşitelor în viaţă nu este să nu cazi, ci de câte ori te poţi ridica. Mă bucur de progresul realizat și nu-mi rămâne decât să-i felicit pe toți cei implicați în acest minunat sport. Am fost, sunt și voi fi alături de acest fenomen oferindu-le ajutor ori decâte ori voi fi solicitat”.

Lect. univ. dr. Gheorghe Sabău

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 martie.

You may also like

Leave a Comment