Responsive Menu
Add more content here...


Scandalul momentului care inflamează clasa politică din România și nu numai

Domn General Gheorghiță a dat cu oiștea-n și-n gard și în portiță

by Tiberius NICODA
0 comment 199 views
A+A-
Reset

Motto: „Nu poți fi disciplinat în lucruri mari și nedisciplinat în lucrurile mici”. – Generalul Patton

Este ședință crucială la Parlament! Senatorii din Comisia de Apărare discută azi despre proiectul de lege care pregătește românii pentru război. Mai mult, senatorii vor merge la ministerul Apărării, în contextul declarațiilor controversate făcute de noul șef al Statului major. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat după valul de declarații și spune că reintroducerea serviciului militar obligatoriu este exclusă și nu există niciun fel de discuție în acest sens.

În același timp, șeful Executivului susține că generalul Gheorghiță Vlad ar fi trecut o linie roșie, iar un deputat PSD îi cere chiar demisia. Declarațiile șefului Armatei, care avertiza despre lipsa de pregătire a civililor în cazul extinderii conflictului din Ucraina și ridică problema unor legi de apărare depășite, inclusiv invocând pericolul iminent al unui război în care ar putea fi angrenată și România, a stârnit o adevărată furtună printre politicieni.

Gen. Vlad Constantin Gheorghiţă este noul şef al Armatei Române

Preşedintele Klaus Iohannis l-a înaintat în grad pe generalul cu trei stele Gheorghiţă şi l-a făcut acum general cu patru stele.

Acuma, sincer, nu contestăm meritele generalului Ghiță și dacă-și merită cele patru stele cu care l-au împopoțonat, dar, parcă, prea ușor se dau aceste stele, grade, aidoma caștigului surpriză din punga de pufuleți la preț de 1 leu.

Încă un parlamentar PSD – e vorba de Radu Cristescu – a cerut plecarea şefului Statului Major al Apărării.

„Afară din post cu iresponsabilul din fruntea Armatei! O alegere proastă la șefia Armatei acest general Gheorghiță Vlad, cu al său interviu „Vin rușii!” care a panicat românii și a penetrat rapid în toată presa din Rusia, obligîndu-l pe premierul României să iasă la rampă și să dezamorseze situația. De când șeful Armatei somează public Parlamentul să dea legi pe care le vrea el? Nu de panică indusă de la vârf avem nevoie acum.

Reacțiile politicienilor vizavi de declarațiile lui Gheorghiță și de jenanta sa prestație nu sunt deloc măgulitoare

,,De ce a comis-o Vlăduț? S-a umflat peste noapte tărîța în el. Suferă de vedetism. A văzut rețeta lui Ciucă și vrea, probabil, să intre și el în politică! Atitudini de netolerat, armata nu de exaltați are nevoie acum, ci de minți lucide și responsabile. Tocmai de aceea îi solicit să-și dea urgent demisia și să-și îndeplinească, eventual, visul, candidând pentru PNL cât nu se închide lista! Nu demisia de onoare, că de la Ciucă încoace am văzut ce se înțelege prin onoare militară și suntem sătui! Demisia, pur și simplu! În caz contrar, îl recomand dlui ministru Angel Tîlvăr să-l demită de urgență!” a scris pe Facebook, Radu Cristescu.

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat voalat pe generalul Gheorghiţă Vlad. „Haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război. Chiar dacă este an electoral, cred că trebuie să fie o linie roşie cu anumite lucruri cu care ne jucăm şi cu care nu ne jucăm”, a spus Marcel Ciolacu.

Cu toată încrederea-n armată din partea populației, așa cum se arată în sondajele care reflectă credibilitatea instituțiilor statului, deși ea se prezintă pozitiv, cu astfel de poziții luate de capii oștirii care sperie națiunea, se va ajunge ca și în fabula cu ciobănașul satului care se distra speriind sătenii că vine lupul. Și azi așa, mâine la fel, până sătenii nu l-au mai crezut nici chiar când lupul a venit și ciobănașul dăduse pe bune alarma.

Astfel, aceste declarații fumigene ale lui Gheorghiță s-ar putea să-l zboare din funcție și schemă și să-l trimită drept pedeapsă pentru obrăznicie și tupeu, tumna la deminat ca să se lecuiască de bombe chiar dacă sunt de presă și de petarde fasâite.

You may also like

Leave a Comment