Responsive Menu
Add more content here...


Sanda Ungur şi-a aflat sentinţa, după tragedia de anul trecut din Jibou

by Mihai POP
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Şoferiţa care anul trecut a provocat un accident mortal, în care patru studente şi-au pierdut viaţa, a fost condamnată la o pedeapsă de trei ani cu suspendare, pe o perioadă de patru ani de supraveghere


În această lună se împlineşte un an de la tragedia ce a avut loc la Jibou, în care o maşină în care se aflau cinci stundente a fost izbită în plin pe calea ferată de un tren. Din păcate, patru dintre fetele aflate în maşină şi-au pierdut viaţa, iar singura supravieţuitoare a fost şoferiţa Sanda Ungur.

La finalul lunii martie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au finalizat cercetărle şi au ajuns la concluzia că semnalele acustice şi luminoase funcţionau perfect, dar acestea au fost ignorate de către şoferiţa de 22 de ani. Prin urmare, Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurori pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de supraveghere de 4 ani.

“S-a finalizat urmărirea penală. Între inculpată şi procurori s-a încheiat un acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei şi a fost înaintat instanţei de judecată, care va decide dacă admite sau respinge acordul. Acordul presupune că s-a stabilit o pedeapsă de trei ani cu suspendare pe o perioadă de încercare de patru ani”, spunea procurorul Marta Chiş, pentru Ştiri din Sălaj, la începutul lunii martie.

Termenul de soluţionare a acestui caz a fost data de 23 aprilie, când magistraţii Judecătoriei Jibou trebuiau să dea verdictul, dacă sunt de acord cu această pedeapsă sau nu. Însă, de la acea dată, cazul a avut parte de mai multe amânari, iar recent a venit şi hotărârea judecătorilor.

Astfel, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei închieat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi Sanda Ungur şi a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de 4 ani de supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile.

You may also like

Leave a Comment