Responsive Menu
Add more content here...


Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, depistate de polițiști

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse contrafăcute. Peste 200 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar și aparate electronice au fost ridicate de poliţişti

by Mihai POP
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Sâmbătă, 16 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o acțiune în orașul Jibou și localitățile arondate, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională și pentru verificarea respectării de către agenții economici a prevederilor legale ce se impun în domeniul acestora.

Astfel, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat controale la 67 de societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 42.000 de lei și au fost confiscați 1.337 de lei – numerar nefiscalizat.

Din totalul sancțiunilor, 9 au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o sancțiune pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

Într-unul din magazinele controlate, polițiștii sălăjeni au descoperit, expuse spre comercializare, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și dispozitive electronice, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate.

Astfel, au fost indisponibilizate 232 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și dispozitive electronice, în valoare totală de 27.170 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

You may also like

Leave a Comment