Responsive Menu
Add more content here...


Ordonanţa Praf în ochi, cea care limitează adaosul comercial la alimentele de bază se dovedeşte că nu are niciun efect

Deputatul Alin Prunean a avut o interpelare în Parlamentul României pe baza Ordonanţei “Praf în ochi” pe care o consideră aruncată cetăţenilor în an electoral şi care nu are nicio noimă

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Ordonanţa prin care se limitează adaosul comercial a fost subiectul unei dezbateri în Parlament, deputatul sălăjean Alin Prunean având o interpelare pe acest subiect. Deputatul REPER consideră că această ordonanţă nu are niciun efect şi este doar praf în ochi aruncat cetăţenilor în an electoral, în condiţiile în care în România putem consemna cea mai ridicată inflaţie din Uniunea Europeană.

În iunie 2023, Prunean a depus o iniţiativă legislativă pentru reducerea TVA de la 9 la sută la 5 la sută pentru alimentele de bază. A fost respinsă la Senat şi este blocată la Camera Deputaţilor. În plus, s-a decis creşterea TVA la produsele ecologice.

“Această ordonaţă este praf în ochi aruncată cetăţenilor în an electoral. Dacă ne uităm pe statistici vom vedea că am avut cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană şi mai vedem la produsele protejate de dumneavoastră produsele la care limitaţia, adaosul comercial avem creşteri de 9 la sută la cartofi, 9 la sută la fructe, 9 la sută la carnea de porc. Acesta este efectul ordonanţei pe care o propuneţi. Deci nici vorbă de a proteja persoanele vulnerabile şi de a menţine un preţ decent pentru produsele de bază”, spune Alin Prunean.

Deputatul REPER a vorbit şi despre faptul că tot mai mulţi cetăţeni români încep să se gândească la vremurile demult apuse într-un mod pozitiv.

“Între timp aţi ajuns să-l elogiaţi pe tovarăşul Nicolae Ceauşescu, în speranţa că poate mai luaţi nişte voturi de la cei care au în amintire vechiul regim într-un sens pozitiv. E trist că tot mai mulţi cetăţeni se gândesc pozitiv la vremurile trecute, dar acesta este rezultatul politicilor pe care le faceţi de 34 de ani. O măsură care şi-a dovedit ineficienţa şi asta arată lipsa dumneavoastră de pricepere, dar mai mult decât atât arată dezinteresul faţă de categoriile vulnerabile. În schimb, anul trecut în iunie puneam pe masă o iniţiativă legislativă pentru a reduce TVA-ul la alimentele de bază de la 9 la sută la 5 la sută. Aţi respins-o la Senat, la Camera Deputaţilor o ţineţi blocată. Dacă v-ar păsa de nivelul de trai al oamenilor, aţi pune în dezbatere această iniţiativă şi aţi vota pentru. Mai mult, încă o dovadă că nu vă pasă de oameni este faptul că aţi crescut TVA la produsele ecologice de la 5 la sută la 9 la sută şi lăsaţi românii să mănânce legume pline de DDT”, a conchis Prunean.

You may also like

Leave a Comment