Responsive Menu
Add more content here...


Municipiul Zalău va avea un nou MALL!

by Călin ONICAŞ
2 comments 13 views
A+A-
Reset

Complexul comerical de mari dimensiuni se va întinde pe o suprafaţă de 5.5 hectare şi va fi construit în zona industrial, pe un teren pe care în acest moment se află o parte din fabrica IAIFO


De ani buni, sălăjenii merg la shopping la Cluj-Napoca, fie la VIVO sau Iulius Mall. În anul 2009, şi la Zalău s-a deschis un complex comercial, este vorba de Activ Plazza, dar amplasamentul este unul de mici dimensiuni.

Într-un viitor apropiat, sălăjenii şi-ar putea vedea visul cu ochii, adică reşedinţa de judeţ va putea beneficia de un MALL!

“Va fi un mic VIVO, care se va întinde pe mai bine de 5 hectare, iar aici vor fi deschise zeci de magazine ale unor firme consacrate”, ne-a precizat un reprezentat al IAIFO Zalău.

Astfel, din totalul de 18 hectare pe care îl deţinea fabrica Armătura, 5.5 hectare au fost cumpărate de un fond de investiţii, este vorba de terenul de la Poarta 1 până la limita cu Societatea Comercială MULTICOM. Toate clădirile existente de pe acest perimetru vor fi demolate, iar în locul acestora va fi construit un MALL în formă de L, pe o suprafaţă de 2.5 hectare, iar pe celelalte trei hectare va fi amenajată o parcare.

În aceste condiţii, o parte din activitatea secţiei sculărie şi de la secţiile de prelucrare a materialelor PM 1, PM 2 şi PM 3 va fi concentrată la secţia PM 4.

A început deja mutarea, iar în perioada următoare vor fi relocate utilajele şi maşinile.

“Oricum, s-a tot discutat de o restrângere a activităţii, deoarece în acest moment în fabrică există doar 260 de salariaţi, în condiţiile în care în zilele bune aici lucrau aproximativ 7.200 de angajaţi! Era şi greu ca societatea noastră să susţină financiar toată platforma industrială. Erau cheltueli mari… Credem că aceasta e o variantă foarte bună pentru toată lumea”, a subliniat aceeaşi sursă.

SC Rominserv Valves Iaifo, cea care deţine Armătura, a solicitat deja eliberarea unui certificat de urbanism, prin care zona va fi trecută de la categoria de activităţi industriale la categoria de activităţi comerciale. Totodată, au fost deja ofertate companiile de construcţii pentru realizarea lucrărilor de demolare.

Noii investitori aşteaptă ca toate demersurile să se deruleze cât de repede, pentru ca Sălajul să poată beneficia cât de repede de acest complex.

De precizat că vecinii noştri din Baia Mare beneficiează de un MALL, în timp ce la Satu Mare urmează să fie inaugurat un astfel de lanţ de magazine. Sigur, nu mai are rost să vorbim de Cluj-Napoca, acolo unde activităţile comerciale se derulează la un nivel mult prea mare faţă de oraşele din zonă.

Spre exemplu, numai VIVO (fostul Polus) – construit pe o suprafaţă de peste 60 de hectare – numără peste 200 de magazine şi 2.500 de locuri de parcare, în timp ce Iulius Mall (construit pe o suprafaţă de peste 40 de hectare) are 190 de magazine şi o parcare de 2.230 de locuri.

You may also like

2 comments

Daniel 1 June 2018 - 14:23

Deci “Mall-ul” din Zalau o sa fie de cel putin 10 ori mai mic decat unul din Cluj! Deci dupa ce vom merge odata la mall la Zalau tot la Cluj vom reveni pt cumparaturi!

Reply
Nicu 5 October 2018 - 14:00

ZALAU VALUE CENTER.
Prime Kapital Black (ex. NEPI).

Reply

Leave a Comment