Responsive Menu
Add more content here...


Mărturie ŞOCANTĂ despre CLIPELE de COŞMAR pe care sute de călători le-au îndurat în trenul Jibou – Bucureşti. Galerie FOTO

by Eduard FARCAS
0 comment 3.8K views
A+A-
Reset

Un mecanic de locomotivă povesteşte momentele de GROAZĂ, prin care a trecut el şi cei peste o sută de călători din trenul InterRegio 1745  Bucureşti – Jibou – Baia Mare, care au fost izolaţi în Ileanda în timpul furtunii ce a lovit Sălajul în urmă cu trei săptămâni. Acesta povesteşte cum călătorii au rămas fără apă şi mâncare, dar şi cum a trebuit să taie cu o drujbă copacii căzuţi pe şinele de tren, în lipsă de reacţie din partea celor de la CFR


În urmă  cu trei săptămâni o puternică furtună a lovit întreg judeţul Sălaj, provocând pagube enorme. Patru trenuri de călători au fost atunci izolate pe căile ferate din judeţul Sălaj.

Cel mai grav a fost afectat trenul InterRegio (IR) 1745, care venea dinspre Bucureşti şi avea ca destinaţie Baia Mare. Trenul a plecat de 18 ore din București, iar în Ileanda a fost izolat şi nu a mai putut porni din drum, decât după câteva ore bune.

Mecanicul de locomotivă al acelui tren, Ştefan Angelescu, a postat pe pagina sa personală de facebook dezvăluiri despre clipele de groază pe care le-a trăit atât el cât şi pasagerii în timpul furtunii.

 

“Apelez şi eu la colegii din presă, poate consideră de interes povestea trenului IR1745, care a plecat de 18 ore din Bucureşti spre Baia Mare şi momentan încă e blocat undeva aproape de Ileanda. Sunt bătrâni care nu mai au apă, mâncare şi sunt la capătul răbdării. Trenul circulă în condiţii extrem de periculoase pe timp de noapte fără nici un fel de far sau lumină printre copacii căzuţi pe şină, opreşte din 100 în 100 de m, mecanicul find nevoit să coboare să taie copacii căzuţi cu drujba. Circulă în condiţii de vizibilitate zero, parbrizul este spart… Din partea CFR, nici un fel de explicaţie oficială, scuze, au pus la dispoziţie un autobuz… Momentan staţionăm în beznă de mai bine de o oră. Prizele nu funcţionează, lumea e panicată că nu mai reuşesc să îşi anunţe rudele sau cunoscuţii. Merită auzită asta, pe lângă întârzierea enormă, mecanicul e forţat să conducă trenul în halul ăsta, punând toţi pasagerii în pericol. Pls share (n.r. – vă rog să distribuiţi) să se audă”, scrie Ştefan Angelescu – mecanicul de locomotivă al trenului.

You may also like

Leave a Comment