Responsive Menu
Add more content here...


Ioan Onicaş, preşedintele FRM: “Minifotbalul e unul dintre puţinele sporturi din România care ţin steagul sus constant, cu rezultate de excepţie şi pe plan internaţional”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 65 views
A+A-
Reset

Zălăuanul din fruntea Federaţiei Române de Minifotbal a fost şeful delegaţiei române la Mondialul din Emiratele Arabe Unite, turneu final care a adus bucurie enormă în sufletele românilor, “tricolorii” devenind în premieră campioni mondiali


România tocmai ce a devenit campioană mondială la minifotbal. Unii ar putea spune că este un succes obţinut peste noapte, însă, de fapt, în spate se află o muncă titanică de ani buni de zile, timp în care “tricolorii” au adunat şase titluri europene. Însă, visul măreţ era Campionatul Mondial. Unul dintre pilonii principali în dezvoltarea acestui sport este nimeni altul decât zălăuanul Ioan Onicaş, cel care a impus seriozitate, a îndemnat la muncă, a crezut în visul său şi al tuturor practicanţilor de minifotbal, ca într-o zi, România să devină campioană mondială. 

Acea zi a venit, iar visul tuturor s-a îndeplinit în Emiratele Arabe Unite, acolo unde România a cucerit titlul suprem.

La întoarcere, Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal ne-a oferit şi câteva gânduri despre cum a trăit acest turneu final de la faţa locului, în special finala nebună, câştigată împotriva Kazakhstanului la loviturile de departajare.

A fost o finală interzisă cardiacilor, însă, la faţa locului a fost trăită la o cu totul altă intensitate.

“România a reuşit să-şi adauge în palmares singurul trofeu care-i mai lipsea din vitrină, cel de campioană mondială. După 6 titluri europene, 2 de vicecampioni europeni şi după două clasări pe locul 3 la mondiale, acum a fost adjudecat şi cel mai râvnit trofeu, cel de campioni mondiali! Naţionala noastră a făcut o adevarată propagandă sportului românesc şi a reuşit să-i facă pe toţi să privească cu respect România.

Cei care au reuşit să urmărească la TV evoluţia echipei naţionale în toate cele 7 jocuri, nu au ce regreta. Dar mai ales finala, una senzaţională, dar şi una mai puţin recomandată cardiacilor. După ce le-au fost puse la încercări grele, inimile românilor au explodat de bucurie. S-a trecut brusc de la agonie la extaz, România fiind condusă cu 2-0, pana în penultimul minut de joc. În două minute Tânărul Marius Balogh a fost senzaţional, marcând de două ori,  iar mai apoi, ceea ce a urmat, a fost de un dramatism nemaintâlnit.

Pe parcursul celor 30 de lovituri de depatajare (da, au fost exact… 30!), România a avut de trei ori şansa victoriei dar redutabila echipă a Kazakhstanului, se agăţa cu disperare de orice şansă. Minifotbalul este unul dintre puţinele sporturi din România care ţin steagul sus constant, cu rezultate de excepţie şi pe plan internaţional.

Avem un lot de jucători de excepţie, cu un staff tehnic şi o echipă administrativă pe măsură, toţi comportându-se ca nişte adevăraţi profesionişti. Rezultatele măreţe, încununate şi cu acest trofeu de campioni mondiali, demonstrează încă o dată că prin muncă, prin seriozitate, prin respect şi prin perseverenţă se pot obţine rezultate pe măsură. Şi nu oricine poate să ajungă campion mondial, indiferent de ramura sau disciplina sportivă practicată de care am discuta”, a declarat Ioan Onicaş, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment