Responsive Menu
Add more content here...


Epic. România este campioană mondială la minifotbal!!!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 98 views
A+A-
Reset

După o finală dramatică împotriva Kazahstanului, Naționala noastră a reușit să devină, in premieră, campioană mondială, după ce s-a impus la loviturile de departajare


România este campioană mondială. Ce frumos sună, dar nu este ceva realizat peste noapte, și în spate este o muncă titanică de câțiva ani buni de zile. În această perioadă, România este cea mai titrată selecționată de minifotbal din Europa, fiind de 6 ori campioană europeană.

Până la ediția din Emiratele Arabe Unite, Naționala noastră era dublă medaliată cu bronz la Mondiale, din trei participare.

Iată că la a patra participare, România a devenit campioană mondială, după o finală epica împotriva naţionalei din Kazahstan.

Debutul de meci a fost echilibrat, iar prima ocazie a venit prin minutul 12, când Nemiţanu a reluat puţin pe lângă poartă. Ungur a trimis o torpilă din propria jumătate, dar mingea a trecut puţin peste, trei minute mai târziu. Nici Mocanu nu a avut mai mult noroc, iar adversarii noştri au dat lovitura pe finalul primei reprize, când Ungur şi-a dat autogol.

În partea secundă, Kazahstan a făcut 2 – 0, la singurul şut pe poartă, în minutul 35.

În minutul 49, Balogh avea să reducă din diferenţă dintr-o lovitură de pedeapsă şi mai erau de jucat doar două minute, însă “tricolorii” au continuat să spere. Şi, la ultima fază din timpul regulamentar, Balogh avea să restabilească egalitate, trimiţând meciul în prelungiri.

Nu s-a mai marcat, astfel că finala s-a decis la loviturile de departajare. S-a mers cap la cap după prima serie de câte trei lovituri, iar kazahii au ratat-o pe a patra. Ungur putea aduce primul titlu mondial pentru România, dar șutul său a trecut pe lângă poartă și dramatismul a continuat.

S-a ajuns apoi la 4 – 4 la loviturile de departajare, kazahii au trecut din nou în avantaj cu 5-4, dar Bourceanu a restabilit din nou egalitatea. A fost apoi 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 și 10-10 în seria de lovituri de departajare, înainte ca Mironov să trimită în bară a 11-a lovitură a kazahilor.

Incredibil, dar România a ratat și această șansă, Mircea Popa trăgând direct în portarul kazah, prelungind astfel finalul de infarct.

După o nouă serie transformată, kazahii au ratat din nou, iar a treia oară Dumitrașcu a făcut ce a făcut și colegii săi care au avut șansa de a închide partida: a ratat. 

Nițu apără lovitura următoare, iar Bogdan Kovacs transformă în sfârșit și aduce României primul titlu mondial la minifotbal, unul de un dramatism dus la extrem.

Lotul României pentru Mondialele din Emiratele Arabe Unite:

Portari: Ionuţ Neacşa (34 ani, Nova Vita Târgu Mureş) şi Dragoş Niţu (28 ani, Reggio Liriada Braşov);

Jucători de câmp: Alexandru Bourceanu (38 ani, Ajax Dulcisimo Galaţi), Vasile Pop (32 ani, Sam Vig CCM Bistriţa), Mircea Popa (35 ani, Juventus Sibiu), Andrei Balea (30 ani, Nova Vita Târgu Mureş), Mircea Ungur (34 ani, Nova Vita Târgu Mureş), Andrei Nemiţanu (30 ani, Glissando Timişoara), Vlad Mocanu (24 ani, Premier Iaşi), Bogdan Covaci (34 ani, Sam Vig CCM Bistriţa), Andrei Ferik (25 ani, Bad Boys Oradea), Saron Chirică (30 ani, Old Boys Bucureşti), Marius Balogh (23 ani, Bad Boys Oradea), Andrei Şumălan (29 ani, Bad Boys Oradea) şi Gabriel Dumitraşcu (23 ani, Chedra TAX Ploieşti).

Staff: Ioan Onicaș – președinte, Virgil Bejenaru – antrenor principal, Laszlo Klein – antrenor secund, Dan Ştefan Cojocaru – manager, Cristian Lupu – director tehnic, Emil Cotenescu – medic.

You may also like

Leave a Comment