Responsive Menu
Add more content here...


Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de ICCJ

Decizia inițială a Biroului Electoral Central a fost anulată de către judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, permițând astfel Alianței Dreapta Unită să candideze în alegeri. Prin urmare, PMP, USR și Forța Dreptei vor participa împreună, sub același simbol electoral

by Mihai POP
0 comment 76 views
A+A-
Reset

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis contestația Dreptei Unite, a anulat decizia antidemocratică a Biroului Electoral Central (BEC) și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, declară Eugen Tomac, președintele PMP.

You may also like

Leave a Comment