Responsive Menu
Add more content here...


Ce s-a întâmplat cu Cristian Pop – multiplu campion naţional la skandenberg

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Sportivul originar din Tihău – comuna Surduc a fost nevoit să renunţe la cariera sportivă din cauza faptului că nu a avut un sprijin financiar care să-i permită să se pregătească corespunzător pentru a rămâne în top. S-a retras din activitatea sportivă, iar după absolvirea facultăţii, Cristian Pop lucrează în domeniul Silviculturii


Cristian Pop (n. 24 decembrie 1994) a făcut cinste Sălajului la concursurile de skandeberg. A câştigat o mulţime de medalii, fiind şi multiplu campion naţional. 

În CV are şi titluri de vicecampion, iar alături l-a avut mereu pe antrenorul şi mentorul său, Liviu Unguruşan.

Legitimat la CS Alfa Zalău, Cristian Pop – sportiv originar din Tihău (comuna Surduc) a obţinut rezultate notabile, iar în anul 2016 chiar a fost inclus în topul celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj în clasamentul probelor neolimpice.

Talentat şi cu rezultate bune, Cristian Pop nu a avut parte de un sprijin financiar care să-i permită să-şi continuie cariera sportivă. Astfel, după cinci ani de activitate, sportivul a fost nevoit să renunţe şi să se axeze pe o altă carieră.

Chiar dacă a făcut sport de performanţă pentru o perioadă scurtă de timp, în urma sa rămân zeci de medalii cucerite la Campionate Naţionale sau diverse competiţii  pe plan naţional.

“A fost o experienţă frumoasă”

Privind în urmă, Cristian Pop este mândru de ceea ce a realizat şi consideră că a fost o experienţă din care a avut de învăţat, însă rămâne dezamăgit de faptul că nu a fost sprijinit aşa cum şi-ar fi dorit pentru a putea să facă cinste Sălajului în competiţiile de skandeberg.

“A fost o experienţă frumoasă. Am cunoscut foarte mulţi oameni, a fost interesant şi datorită faptului că am avut rezultate foarte bune de la primele apariţii. Am început cu dreptul şi nu am avut nicio dezamăgire, având acest talent înnăscut. Toată lumea a apreciat aceste rezultate, însă prea puţini oameni şi-au dat seama de câte eforturi a fost nevoie ca să mă pot menţine pe podium ani la rând, având în vedere că şi ceilalţi sportivi au fost tot mai buni”.

Cristian Pop

Sportivul s-a bucurat de susţinerea mentorului şi antrenorului său, dar şi a autorităţilor locale din Surduc. Însă, din păcate, nu a fost suficient pentru a putea merge mai departe.

“Întreţinerea a fost tot mai costisitoare şi neavând beneficii financiare din acest sport, atunci mi-am dat seama că nu o să mai pot continua foarte mult. Singurul sprijin a venit doar din pareta domnului Liviu Unguruşan, dar şi câteva premii cât de cât de la Primăria Surduc”, spune fostul sportiv.

“Păcat că s-a irosit un talent, cum se irosesc şi multe altele”

Deşi s-a resemnat cu gândul că a renunţat la sport, Cristian Pop încă mai are unele resentimente. Conştient că putea mult mai mult, la fel ca şi alţi sportivi, când a ajuns la performanţă s-a lovit de o barieră care pune piedică multor talente, bariera financiară.

“M-am împăcat cu acest gând, însă, păcat că s-a irosit un talent cum de altfel se iroses multe altele, din păcate. Nu îmi pare absolut deloc rău în tot ce am făcut şi desigur. Nu regret deciziile pe care le-am luat pe parcursul acestor ani”, spune Cristian Pop.

Fostul sportiv de la CS Alfa Zalău a făcut skandeberg de performanţă din anul 2012 până în anul 2017.

Are cinci titluri de campion naţional şi vicecampion naţional pentru braţul stâng şi multe altele de la celelate concursuri ce au avut loc la nivel naţional.

Ce face în prezent Cristian Pop

Deşi a făcut sport de performanţă, Cristian Pop nu a neglijat şcoala, iar în 2018 a absolvit Facultatea de Horticultură, departamentul Silvicultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

După absolvire, Cristian Pop a început să lucreze în domeniu, iar în prezent este angajat al Ocolului Silvic Jibou.

“După terminarea studiilor universitare am început să lucrez în silvicultură. În prezent sunt la Ocolul Silvic Jibou. Acum mă axez pe muncă, dar şi pe multe altele”, spune Cristian Pop.

You may also like

Leave a Comment