Responsive Menu
Add more content here...


Cămătar surprins în flagrant delict și săltat de mascați în Sălaj

După perchezițiile făcute domiciliare, polițiștii au găsit sume mari de bani

by Mircea ARDELEAN
0 comment 58 views
A+A-
Reset

La data de 28 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat două percheziții domiciliare în județul Sălaj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoana cercetată ar fi acordat către diverse persoane din județul Sălaj sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi.

De asemenea, persoana în cauză a fost surprinsă în flagrant delict, având asupra sa 8.500 de lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că ar reprezenta unul dintre împrumuturi, precum și dobânda aferentă acestuia.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri utile cauzei, precum și sume de bani.

Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând ca vineri, 29 martie, să fie prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

IPJ Sălaj  ține să precizeze faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment