Responsive Menu
Add more content here...


Brantner a adoptat un nou sistem pentru colectarea selectivă a deşeurilor

by Darius TEGLAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

S.C Brantner Environment S.R.L a adoptat un sistem de management inteligent “ Waste Acces” al incintelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor fracţia uscată: PET-uri, hârtii, cartoane, sticle, doze de aluminiu cât și pentru fracția umedă: deșeuri menajere


Aceste incinte sunt asigurate cu sistem de inchidere pe bază de cartelă, alimentate cu energie electrica de la panou fotovoltaic.

Sistemul de control acces este asigurat cu cititoare de card(cartele de acces).

Operatorul a executat 8 locații de colectare a deșeurilor în Municipiul Zalău, 3 locații în orașul Jibou și 2 locații în orașul Cehu Silvaniei.

Investiția apartine operatorului S.C BRANTNER ENVIRONMENT S.R.L, în colaborare cu A.D.I “ ECODES SĂLAJ ” şi cu Primăriile celor 3 orașe care au pus la dispoziție locațiile spre executare.

Urmează ca reprezentanții Primăriilor să aloce cartelele de acces populației, iar locatarii trebuie să deschidă şi să închidă ţarcurile de fiecare dată când depun deșeurile.

Astfel, la aceste puncte de colectare nu ar mai trebui să existe fenomenul de abandon al deșeurilor și actele de vandalism, în condiţiile în care se respectă aceste reguli de acces pe bază de cartelă.

Cu toate că încercăm să ajungem la standarde europene prin sisteme noi și moderne, pentru fiecare punct executat am întâmpinat probleme, reticență din partea cetățenilor la amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor.

Deşi, periodic, s-au desfăşurat campanii de informare şi constientizare a cetăţenilor, acestea nu-şi ating eficienţa scontată, fără mecanismele de coparticipare a populaţiei care trebuie să sancţioneze prin dezaprobare comportamentele necivilizate şi nonurbane ale unora.

You may also like

Leave a Comment