Responsive Menu
Add more content here...


Aproape 3 milioane de euro pentru modernizarea secţiei de urgenţă de la Spitalul Judeţean

by Darius TEGLAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Zalău va fi modernizată cu fonduri de aproximativ 3 milioane de euro obţinute printr-un contract de finanţare. Timpul estimat de finalizare a proiectului este în aprilie, anul 2022


A fost semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiţii 8.1 pentru proiectul ”Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, cod SMIS 122132.

Valoarea totală a contractului este 11.433.417,45 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este 6.625.779,79 lei.

Prin realizarea acestui proiect secția UPU-SMURD va respecta prevederile Ordinului 1706/2007, spațiile nou create fiind dotate cu aparatură medicală corespunzătoare.

Vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi/sau depozitare tărgi şi/sau scaune rulante pentru pacienţi.

Luând în considerare trendul ascendent al solicitărilor în secția UPU-SMURD, tipologia vastă a cazurilor medicale asistate, timpii actuali de așteptare, frecvența cazurilor medicale grave și uzura aparaturilor și materialelor existente, considerăm că prin modernizarea, extinderea și dotarea secției UPU – SMURD a Spitalului Județean de Urgență Zalău se vor oferi servicii de calitate, la standarde europene pacienților și se va crea posibilitatea ca personalul angajat să-și desfășoare activitatea într-un cadru care să fie în conformitate cu normele în domeniu.

Data de finalizare a proiectului: 29.04.2022.

You may also like

Leave a Comment