Responsive Menu
Add more content here...


Adrian Fărcaş: “Cei de la CSM Zalău au umbrit reuşita festivităţii de premiere a celor mai buni sportivi”

by Ionuţ COSTINAŞ
1 comment 66 views
A+A-
Reset

Indignat de boicotul celor de la CSM Zalau, directorul de la DJST Sălaj a și anunțat că de anul viitor nu va mai organiza acest eveniment împreună cu clubul condus de Silviu Mureșan


Instituţia condusă de Adrian Fărcaş a beneficiat de 10.000 de lei de la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru premierea celor mai buni sportivi, dar din partea autorităţilor locale nu a mai venit niciun bani. Şi cu bani mai puţini, DJST Sălaj s-a străduit ca acest eveniment să fie unul reuşit, însă cei de la Direcţie au rămas cu “buzele umflate” când au văzut boicotul celor de la CSM Zalău.

După toate cele întâmplate, Adrian Fărcaş s-a arătat foarte supărat, dar pentru a lămuri lucrurile a ţinut să facă unele precizări.

“Decizia conducerii CSM Zalău de a refuza premiile oferite în bani, diplome şi trofee de catre DJST Sălaj nu este una corectă şi normală, deoarece DJST Sălaj şi-a dorit să premieze nominal fiecare sportiv de la CSM Zălau în parte şi nu clubul sau conducerea clubului. Repet, criteriile care au stat la baza alcătuirii clasamentelor sunt două şi anume: sistemul de acordare a punctajelor în raport cu rezultatele sportive stabilite de MTS şi al doilea criteriu cel al DJST Salaj privind acordarea punctelor în raport cu rezultatele sportive şi aici există trei criterii specifice si anume: importanţa disciplinei sportive, impactul asupra publicului şi asupra comunităţii locale şi ponderea numărului de sportivi şi de echipe angrenate în competiţia oficială. Acest al doilea criteriu ne-a dat posibilitatea de a introduce în clasamentul probelor olimpice şi sportivi de performanţă care practică sporturi mult mai populare şi cu impact mult mai mare asupra publicului şi asupra comunităţii locale sălăjene şi aici fac referire la handbal feminin, volei masculin şi fotbal. Dar până la urmă, este decizia CSM Zalău de  a refuza în cadrul galei premiile direcţiei. Este problema lor, noi ne-am străduit să avem o gală bine organizată şi chiar am pus la punct fiecare detaliu, dar refuzul lor de a-şi ridica premiile a umbrit reuşita festivităţii”, a delcarat Adrian Fărcaş.

“În Sălaj există şi alte sporturi, nu doar box”, a spus Fărcaş

În clasamentul celor mai buni sportivi la disciplinele olimipice au fost 10 laureaţi, de la box, atletism, fotbal, volei şi handbal.

Sportivii de la ultimele trei discipline au fost incluşi în acest top după anumite criterii a celor de la DJST Sălaj, iar potrivit lui Adrian Fărcaş, dacă se ţinea cont doar de criteriul MTS, atunci în acest top ar fi fost nouă pugilişti şi atleta Paula Todoran. “Dacă se respecta doar criteriul MTS şi nu şi pe cel al DJST Sălaj, clasamentul celor mai buni 10 sportivi la disciplinele olimpice arată în felul urmator: atleta Paula Todoran şi 9 sportivi care practică box. Nu cred că în Sălaj exista doar box, pentru că după cum bine ştiţi există echipe de tradiţie în sportul de echipă din judeţul nostru handbal, volei şi fotbal, cu rezultate notabile atât interne cât ţi internaţionale”, a declarat Adrian Fărcaş.

Relaţia dintre DJST şi CSM Zalău s-a “răcit”. “A fost pentru ultima dată când am organizat  o gală a sportului sălăjean împreună cu CSM Zalău”, a precizat Adrian Fărcaş

În ultimii ani, premierea celor mai buni sportivi de la CSM Zalău se făcea odată cu gala “Laureaţii anului din Sălaj” organizată de DJST Sălaj. Aşa a fost şi luni seară, iar cele două festivităţi au avut loc  în sala “Avram Iancu” din incinta Primăriei Zalău.

Tot începând de luni, relaţia dintre CSM Zalău şi DJST Sălaj s-a răcit, iar indignat de boicotul şi protestele celor de la CSM Zalău, Adrian Fărcaş a şi anunţat că nu va mai organiza această gală împreună cu clubul condus de Silviu Mureşan. “A fost pentru ultima dată când am organizat o gală a sportului sălăjean împreună cu CSM Zalău. Începână de anul viitor, vom face o gală de premiere doar a DJST Salaj în care vom premia cei mai buni sportivi din judeţ”, a încheiat Adrian Fărcaş.

 

You may also like

1 comment

gica 23 December 2018 - 17:30

Are coaie nu Gluma!:))

Reply

Leave a Comment