Responsive Menu
Add more content here...


DEZVĂLUIRI despre ŞOCANTUL accident din Austria: şoferul microbuzului în care au murit cinci români îşi avea originile în Sălaj

by Călin ONICAŞ
0 comment 14.4K views
A+A-
Reset

Unul dintre cei decedaţi a fost chiar tânărul în vârstă de 21 de ani care conducea maşina ce aducea mai mulţi români din Germania. Deşi locuia în satul Corund (jud. Satu Mare), Costel Ardelean îşi avea rădăcinile în judeţul nostru, astfel că tatăl său era din Chieşd şi mama din Sighetu Silvaniei. În plus, fratele său  – Alin Ardelean – a fost jucător la AS Chieşd, în timp ce “căpitantul” echipei – Marius Argylean – era vărul său primar


Accident cumplit în Austria. Un microbuz ce aparţine unei firme de transport din Satu Mare a fost implicat într-o mare tragedie. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa pe autostrada 21 din nordul Austriei, undeva în apropiere de capitala Viena, când maşina în care se aflau opt români s-a lovit violent de un parapet, iar forţa impactului a catapultat vehiculul în pilonul unui pod.

La faţa locului au venit mai multe echipe de salvare, dar pentru cinci dintre persoane era prea târziu, deoarece acestea au decedat pe loc, în timp ce celelalte trei persoane au fost rănite, două dintre ele chiar grav accidentate, fiind transportate la spital. Se pare că, în momentul impactului, una dintre victime a zburat prin parbriz direct într-un autoturism ce rula regulamentar.

Poliţia investighează acum cauzele producerii accidentului, iar cauzele ar fi putut fi o defecţiune la motor sau faptul că şoferul ar fi aţipit la volan. Trebuie spus însă că şoferul microbuzului, cel care a decedat în accident, îşi avea rădăcinile din judeţul Sălaj.

În vârstă de 21 de ani, Costel Ardelean locuia în satul Corund (jud. Satu Mare), chiar la graniţă cu Sălajul, iar tatăl său era originar din Chieşd şi mama sa era din Sighetu Silvaniei (com. Chieşd). Mai mult, şoferul din “microbuzul morţii” a absolvit cursurile Liceului Tehnologic Nr. 1 din Sărmăşag. 

Alin Ardeleanfratele său mai mare, a jucat la AS Chieşd până în momentul în care a plecat la muncă în Germania. Vărul său primar joacă şi în acest moment pentru formaţia din Chieşd. Este vorba despre Marius Argylean, nimeni altfel decât “căpitanul” echipei AS Chieşd şi care în acest moment ocupă şi funcţia de antrenor al echipei.

Veştile venite din Austria l-au tulburat şi pe “căpitanul” Chieşdului, care acum se ocupă împreună cu familia victimei pentru înmormântare.

“Vărul meu venea din Germania şi el era chiar şoferul microbuzului. Nu pot să îmi dau seama care au fost cauzele cumplitului accident, deoarece Costel avea deja experienţă, având în vedere că la cei 21 de ani ai săi făcuseră deja peste 50 de drumuri între România şi Germania. Probabil ar fi aţipit la volan”, a declarat Marius Argylean pentru Sportul Sălăjean şi Ştiri din Sălaj.

Ceremonia funerară va dura, însă, deoarece până la repatrierea tânărului va durează aproximativ o săptămână, iar de acest aspect se acupă firma de transport din Satu Mare.

Între timp, au fost date publicităţii încă două nume ale victimelor. Astfel, Ionuţ Datcu – un tânăr în vârstă de 34 de ani din comuna Movileni (jud. Olt) şi soţia sa Ioanaîn vârstă de 30 de ani, se numără printre cei cinci români morţi în accidentul produs în Austria. Se pare că ei lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii.

Să vedem şi comunicatul emis de MAE după accidentul din Austria:

“Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenţie accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite. Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”.

You may also like

Leave a Comment