Responsive Menu
Add more content here...


Cadrele didactice şi funcţionarii publici din Pericei, instruiţi să acorde primul ajutor

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 52 views
A+A-
Reset

Aceştia au fost trimişi la un curs de prim ajutor prezentat de către cei de la Crucea Roşie, iniţiatorii acestui proiect. “E bine să instruim societatea şi să fim pregătiţi. Nu întotdeauna avem timp să aşteptăm după medici”, a spus primarul Boncidai Csaba


Primăria comunei Pericei pune mare accent pe sănătate, dar şi pe sistemul educaţional. Astfel, autorităţile oferă condiţii moderne pentru elevi, iar din aceştia ani, la Şcoala din Pericei îşi desfăşoară activitatea şi un medic generalist cu competenţe pediatrice, precum şi un asistent medical. Astfel, şcoala din Pericei este printre singurele, dacă nu chiar singura din mediul rural din Sălaj cu astfel de opţiuni.

Tot în aceeaşi notă, Primăria are o colaborare şi cu Crucea Roşie prin care personalul din Primărie, dar şi cadrele didactice de la şcoală, sau personalul de la grădiniţă vor participa la un curs de prim ajutor.

Marţi au fost educatoarele, după care joi vor merge la curs şi cadrele didactice de la şcoală. Sâmbătă va veni rândul funcţionarilor publici să înveţe să acorde primul ajutor.

Primarul Boncidai Csaba consideră că este obligatoriu să ştim acorda primul ajutor, pentru că nu întotodeauna avem timp să aşteptăm după medici şi amintea despre cazul tragediei de la Sâg, când un elev s-a prăbuşit în curtea şcolii.

Totodată, primarul din Pericei anunţă intenţia autorităţilor de a achiziţiona mai multe defibrilatoare pe care le va amplasa la instituţii publice precum şcoală, sala de sport sau primărie.

“Am ţinut ca profesorii, educatorii şi funcţionarii publici să fie instruţi în acordarea primului ajutor, pentru ca la rândul lor să poată instrui mai departe chiar şi copiii. Noi ne axăm pe siguranţa cetăţenilor şi dacă salvăm o viaţă, deja a meritat. Sunt foarte multe programe şi la şcoală, iar cadrele didactice vor putea instrui copiii. E bine să instruim societatea şi să fim pregătiţi”, a menţionat primarul Boncidai Csaba.

You may also like

Leave a Comment