Responsive Menu
Add more content here...


EDITORIAL. Să învăţăm să pierdem şi să rămânem suporteri dedicaţi

by Monel SABOU
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Handbal Club Zalău a părăsit prematur cupele europene, mai exact Cupa EHF, dar numele echipei care a eliminat gruparea de la poalele Meseşului este unul de renume în Europa, clubul Borussia Dortmund având secţii de sport extrem de renumite pe plan european.

Eliminată încă de la debutul său în ediţia din acest an a Cupei EHF, echipa lui Tadici nu s-a făcut de râs şi se poate spune că a fost eliminată greu de puternicul grup german.

Să nu sărim la gâtul fetelor şi stafului tehnic şi să privim în continuare partea bună a acestei eliminări, chiar dacă toţi ne-am aşteptat şi ne-am fi dorit mai mult. E bine uneori să privim partea plină a paharului şi nu pe cea goală.

Cu siguranţă o prezenţă mai lungă în “Europa” ne-ar fi adus satisfacţia vizionării mai multor spectacole sportive la Zalău, sau pentru cei cu posibilităţi chiar şi la partidele din deplasare. Nu a fost să fie de data aceasta, dar trebuie să ne gândim totuşi la faptul că în această vară au fost multe plecări dar şi veniri, iar pentru omogenizare este nevoie de timp.

De asemenea, odată cu eliminarea din cupele europene fetele vor avea ocazia să evite oboseala deplasărilor lungi şi o să aibă posibilitatea să pregătească mai bine jocurile din campionat, acolo unde anul acesta valoarea echipelor parcă s-a mai balansat, iar jocurile par din ce în ce mai echilibrate şi implicit mai grele.

Greu se mai poate spune ca un meci este uşor deoarece toate echipele s-au întărit şi au adus la echipă jucătoare din afara graniţelor ţării.

Revenind la eliminarea prematură din Cupa EHF trebuie văzută şi tinereţea lotului echipei noastre, dar şi faptul că suntem poate singura echipa din ţară şi Europa care încearcă să se bazeze doar pe jucătoare din propria ţară.

Aşadar, aşa cum am mai spus şi altă dată, să încercăm să fim fair play şi să rămânem  alături de echipele noastre, fie că este vorba de handbal, fie că este vorba de volei. Sportivii au nevoie de încurajări, iar spectacolul este complet atunci când există armonie între suporteri şi sportivi.

De data aceasta, şi aici fac referire la duelul dintre HC Zalău şi Borussia Dortmund, nemţoaicele au fost mai bune, iar valoarea clubului o ştim cu toţii. Nu a fost vorba de non combat ci doar de neputinţă, şi poate… ghinion.

You may also like

Leave a Comment