Responsive Menu
Add more content here...


Ziua Poliției Române-zi specială dedicată apărătorilor liniștii noastre

,,Recunoștința nu se prescrie niciodată, dacă memoria e buna și inima e dreaptă.”  spunea Lamartine

by Tiberius NICODA
0 comment 61 views
A+A-
Reset

Această zi este sărbătoarea voastră, a polițiștilor din România, a tuturor acelora care sunteți sau care ați fost parte acestei nobile profesii.
Ca o necesitate socială, adeseori hulită, minimalizată și desconsiderată, cu precădere în vremurile tulburi și haotice de astăzi, pline de violență și nelegiuiri, pe care le trăim, sunteți ca polițiști,  ultima barieră ce stă între lege și fărădelege.
Un echilibru sunteți pentru o liniște și o normalitate a unei societăți căreia-i sunteți ,,servitori” de bună voie asumați, dar, care din păcate, nu întotdeauna aceia în a căror slujbă v-ați pus, vă apreciază eforturile în meseria pe care v-ați ales-o .
Totuși și peste toate piedicile care v-au stat în cale, care vă stau și pe care le veți întâmpina, să îmbinați în truda și în credința voastră și ziua aceasta a Bunei Vestiri- zi de speranță, de așteptarea unor vremuri mai bune, mai drepte și mai coerente .
Și Da! sunteți speciali prin tot ceea ce faceți și prin aceea ce v-ați asumat în carieră, în ciuda tuturor acelora care vă denigrează și vă etichetează cu răutate ca fiind ,,speciali” -interpretându-vă astfel prin prisma unor cazuri izolate și care nu vă definesc ca entitate și ca întreg corp profesional. Altminteri, din păcate, genul acela de răutăcioși care vă invidiază și vă bănuiesc de viață de huzur și mult prea bine , conform legendei,  că ar fi plătită munca voastră, sunt genul acela care ar ocupa cu nesimțire și tupeu dreptul parcării mașinii  persoanei cu handicap, dar nu și-ar însuși și handicapul aceluia căruia i-au râvnit și ocupat locul.

Astfel, și în acest context de suprapunere cu o mare sărbătoare creștină, noi vă dorim ca ziua voastră de azi și altminteri, de fiecare zi,  să nu devină niciodată o zi ,,a cucului” acela fără cuib, mereu pe drumuri și fără adăpost ce stă pribeag în cuiburile altor ,, paseri” și care nu are un loc al său și nu este la adăpost la el acasă.
Mulțumirea este începutul recunoștinței. Recunoștința este mulțumire completă. Mulțumirea constă mai ales în cuvinte, recunoștința se vede  doar în fapte.
Vă mulțumim că existați și vă dorim mulți ani cu bine oriunde v-ați afla!

You may also like

Leave a Comment