Responsive Menu
Add more content here...


Ziua Planetei Pământ -sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie

by Tiberius NICODA
0 comment 114 views
A+A-
Reset

În fiecare an, la data de 22 aprilie, se sărbătorește la nivel mondial – Ziua Planetei Pământ – Ziua Internaţională a Mamei-Pământ (ONU) Planeta noastră, Pământul, este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie.

Ziua Pământului celebrează momentul în care a luat naștere mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, în Statele Unite ale Americii.

În prezent, această sărbătoare este recunoscută la scară largă, de peste 193 de țări, fiind marcată de eforturile și acțiunile a peste un miliard de oameni la nivel global, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la comportamentul uman în raport cu mediul înconjurător, dar și de a schimba politici la nivel local, național și chiar global. Rolul celebrării Zilei Pământului este acela de a oferi și de a arăta sprijin pentru tot ce ține de domeniul protecției mediului și de a susține opinia și conștiința publică cu privire la stadiul de degradare al planetei Pământ, care de zeci de ani este supusă unui grad de poluare cu o creștere exponențială. Pe 22 aprilie, EARTHDAY.ORG prezintă un alt eveniment digital, care întrunește ateliere, dezbateri pe teme precum alfabetizare climatică și de mediu, agricultura regenerativă, tehnologii de restaurare climatică, alături de spectacole speciale pe aceleași teme.

Acţiunile pentru marcarea Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ au ca scop menţinerea unui aer mai curat, prin reducerea emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate până în 2030 şi eliminarea totală a acestora până în 2050.

„Act Now”(Acționează Acum )este deviza campaniei Naţiunilor Unite pentru acţiunea individuală privind schimbările climatice. Fiecare dintre noi poate contribui la limitarea încălzirii globale şi poate avea grijă de planeta pe care trăim. Făcând alegeri care au efecte mai puţin dăunătoare asupra mediului, putem fi parte din soluţie şi putem influenţa schimbarea.”se arată pe pagina ONU

You may also like

Leave a Comment