Responsive Menu
Add more content here...


Ziua Mondială a Artei celebrată pe 15 aprilie

„În viață, frumusețea dispare. În artă, nu”-spunea Leonardo da Vinci

by Tiberius NICODA
0 comment 179 views
A+A-
Reset

Ziua mondială a artei – World Art Day. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului și umanistului italian Leonardo da Vinci (15 apr.1452 – 2 mai 1519),  care este considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Ziua Mondială a Artei este marcată anual, pe data de 15 aprilie, cu scopul de a aduce recunoștință oamenilor de artă ce au dezvoltat cultura și spiritualitatea universală.Arta, în toate formele sale, ne hrănește creativitatea, gândirea inovativă și încurajează curiozitatea și spiritul critic. În acest context, marcarea Zilei Mondiale a Artei reprezintă o oportunitate deosebită de a promova o gândire creativă și inovativă prin activități artistice, evenimente și discuții legate de artă.


Arta are un rol important în susținerea diversității culturale și a educației , care  ne oferă libertatea de a folosi diverse mijloace de exprimare pentru a transmite emoții, mesaje și stări, care în alt mod ar fi mai complicat de dezvăluit.

Prin urmare, data de 15 aprilie este un prilej minunat de a celebra libertatea și egalitatea de exprimare prin artă, discutând și analizând modul în care aceste drepturi au evoluat de-a lungul istoriei.În această zi, instituțiile de cultură, școlile, universitățile de artă, alături de oamenii pasionați de artă, organizează o serie de evenimente și activități prin care subliniază importanța majoră pe care o are arta în viețile noastre. De obicei, Ziua Mondială a Artei este marcată prin expoziții de artă, concerte, spectacole, recitaluri, discuții și prezentări de artă, ce promovează valorile artistice și culturale ale unei anumite țări sau regiuni.

You may also like

Leave a Comment