Responsive Menu
Add more content here...


Ziua Familiei sărbătorită în comunitatea de la Crasna

by Tiberius NICODA
0 comment 519 views
A+A-
Reset

Tradiția comunității maghiare de la Crasna, durează de opt ani, anume, seria de evenimente de două zile pentru „Ziua Familiei” din Crasna, se pare că anul acesta, în 2024, nu a fost niciodată la fel de populară și de succes ca în acest an.

Localnicii au început petrecerea, sâmbătă 22 iunie, cu mare bucurie și entuziasm, dând evenimentului de weekend o  bună atmosferă de relaxare și de distracție.

Atmosfera evenimentului s-a desfășurat pe durata întregului weekend. În cele două zile de sărbătoare, tineri și bătrâni au petrecut laolaltă. Sub supravegherea părinților, copiii au avut parte de jocuri de îndemânare , s-au delectat jucându-se fie la  castelul gonflabil , fie pe toboganul instalat.

Tinerii au participat la concursuri de îndemânare, concursul de mâncat gogoși cu ciocolată și concursul de mâncat  pepeni, provocări lansate acelora   care s-au încumetat să se înscrie în  aceste competiții. Adulții s-au întrecut și  la o amuzantă cursă de alergare  în saci împreună cu tinerii și copiii.

La finalul întrecerilor organizate în cadrul acestei sărbători,primarul i-a răsplătit pe cei mai pricepuți cu  premii și cadouri. Foarte populare au fost, de asemenea, colțul pentru bebeluși, unde cei mici au fost tratați regește, și  în cortul amenajat unde copiii se puteau ține și se juca cu căței, iepurași și gâște. La sfârșitul zilei, copiii s-au putut întoarce acasă cu animalul de companie ales.

După-amiaza, a avut loc un spectacol de teatru de păpuși unde copii au fost încântați de prestația  teatrului de păpuși- Fizi Miska- din Gyula, Ungaria. Spre seară, publicul prezent a fost delectat de către  trio-ul de comedie Pittyes 2 și Gyufa din Kézdivásárhely-Ungaria  care s-a ocupat de distrarea participanților.

Duminică, pe pășunea din apropierea aeroportului local din Crasna  a fost organizată o competiție de atelaje trase  de cai, la care au participat și concurenți din alte județe, pe lângă localnici.

Legat de acest eveniment sărbătorit de către comunitatea maghiară din Crasna, primarul comunei – István Kovács – a spus că   evenimentul „Ziua Familiei”  este foarte popular pentru că în Crasna sunt multe familii frumoase, unite, trainice.

„Comunitatea din Crasna este puternică tocmai pentru că este susținută de familii puternice, iar familiile formează coloana vertebrală a acestei așezări. Trebuie să existe întotdeaună o zi în care suntem împreună, când familiile din Crasna se întâlnesc, așa cum se întâlnesc ocazional în familie, rudele și prietenii, dar reunind ca și acum toată comunitatea.

Iată, avem ocazia ca  laolaltă cu copiii să putem fi împreună  adulți și bunici. Această zi, ziua noastră în familie este o mare oportunitate și o bună ocazie pentru asta.

Evenimentul nostru este foarte popular pentru că în Crasna sunt multe familii frumoase, unite, trainice și pentru ei tot ceea ce organizăm, și încercăm ca să le asigurăm, inclusiv în cadrul acestui bun și frumos obicei de „Ziua Familiei” , o facem ca să le oferim ca și pe  un prilej de a-și manifesta dragostea unora față de ceilalți, ca oameni, ca membri ai comunității”, a menţionat primarul comunei Crasna.

You may also like

Leave a Comment