Ziua Culturii Naționale: Mesajul prefectului județului Sălaj la 174 de ani de la nașterea poetului, Mihai Eminescu

by Mihai POP
0 comment 89 views
A+A-
Reset

Pe 15 ianuarie se sărbătorește în România Ziua Culturii Naționale, dată aleasă și pentru celebrarea lui Mihai Eminescu. Poetul național al românilor s-a născut la 15 ianuarie 1850


Începând din 2011, la 15 ianuarie sărbătorim aniversarea zilei de naștere a lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale Române. În fiecare an, acest eveniment are loc ca un omagiu adus personalității emblematice a valorilor României, printr-un proiect de lege de către Camera Deputaților.

Cu această ocazie Prefectul Județului Sălaj, Dari Toma, a transmis un mesaj.

”În fiecare an, la 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale, o zi importantă pentru toți românii, o zi în care ne reamintim de valoarea culturii și de importanța acesteia pentru identitatea noastră națională.

Cultura este o parte esențială a vieții noastre, ea ne modelează gândirea, ne dă sens vieții și ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți. Cultura ne oferă repere, ne ajută să ne orientăm în lume și ne dă putere să depășim provocările. Cultura este o forță care ne unește, care ne face să ne simțim mai aproape unii de alții, indiferent de diferențele noastre şi de limba pe care o vorbim.

Într-o lume tot mai globalizată, cultura este mai importantă ca oricând. Ea ne ajută să păstrăm identitatea noastră, să ne distingem de celelalte culturi și să ne promovăm valorile. De asemenea, cultura este mai importantă ca oricând pentru a promova înțelegerea și toleranța.

Tot astăzi, sărbătorim 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, considerat părintele literaturii române moderne. Creaţia sa literară sa este o capodoperă a culturii române și un simbol al identității noastre naționale.

Sper ca Ziua Culturii Naționale să fie o oportunitate pentru noi toți de a sărbători cultura și de a ne angaja în promovarea ei.

La mulți ani tuturor sălăjenilor care trudesc în nobilul domeniu al culturii”!

Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj

You may also like

Leave a Comment