Responsive Menu
Add more content here...


Zilele Comunei Horoatu Crasnei au fost anulate. “Nu este creştinesc ca unii să chefuim, iar alţii să doarmă sub cerul liber”, a precizat primarul Florian Sur

by Călin ONICAŞ
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Grindina din 28 mai a provocat pagube însemnate şi în comuna Horoatu Crasnei, estimate la aproximativ 1.2 milioane de lei. În semn de respect faţă de locuitorii care au suferit pagube, Primăria a decis să anuleze Zilele Comunei din acest an


Fenomenele meteorologice extreme, care s-au abătut asupra unor zone din judeţ pe data de 28 mai, au afectat şi comuna Horoatu Crasnei, mai exact localităţile Stârciu, Şeredeiu şi Hurez.

Imediat după grindină, primarul Forian Sur spunea cu supărare că aproximativ o jumătate din comună este afectată şi că suprafeţe agricole mari au fost distruse, iar zeci de autovehicule şi imobile au fost avariate.

Autorităţile comunei au solicitat cetăţenilor să trimită o situaţie a pagubelor, iar primarul şi echipa de la Primărie s-a dus în teren, pentru a vedea cu ochii lor care e situaţia reală.

După centralizarea solicitărilor au rezultat pagube importante.

Ca urmare, administraţia locală a luat mai multe decizii, iar una dintre ele este aceea de a anula Zilele comunei Horoatu Crasnei, eveniment care în ultimii ani a fost nelipsit la Horoatu.

Decizia a fost anunţată în zilele trecute de primarul comunei, iar reacţiile oamenilor au fost de apreciere.

“În ziua de marţi 28.05.2019, comuna Horoatu Crasnei a fost lovită de un fenomen hidrometeorologic periculos (ploaie cu gheaţă) în localităţile: Stârciu, Şeredeiu şi Hurez, în urma căruia au fost afectate 145 de locuinţe şi 113 anexe gospodăreşti, 35 autoturisme, precum şi livezi şi culturi agricole (distruse în totalitate), paguba ridicându-se la peste 1.200.000 lei (12 miliarde lei vechi). Primăria Horoatu Crasnei a făcut toate demersurile necesare pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru despăgubirea din fonduri guvernamentale. Totodată, am luat decizia ca anul acesta să nu aibă loc Zilele Comunei Horoatu Crasnei, nu este creştinesc ca unii să chefuim, iar alţii să doarmă sub cerul liber”, a punctat primarul Florian Sur.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

 

You may also like

Leave a Comment