Responsive Menu
Add more content here...


Zi importantă pentru comuna Hereclean. Miercuri se semnează contractul pentru proiectul de gaz!

Pe Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, comuna Hereclean a câştigat un proiect pentru înfiinţarea unei reţele de gaz-metan în cinci dintre cele şase sate ale comunei. Licitaţia a fost finalizată, fiind desemnat deja un câştigător. Până azi a fost perioada în care s-au putut depune contestaţii, dar din fericire pentru administraţia locală nu a existat nicio contestaţie şi câştigătorul licitaţiei poate semna contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.5K views
A+A-
Reset

Comuna Hereclean devine din ce în ce mai atrăgătoare. În ultimii zece ani, populaţia comunei Hereclean a crescut cu aproximativ 500 de persoane! În prezent, localităţile comunei reprezintă “acasă” pentru aproape 4.000 de suflete, ceea ce face din comuna Hereclean a treia cea mai populată comună din judeţul Sălaj, după Crasna şi Sărmăşag.

Prin urmare, administraţia locală îşi doreşte să asigure utilităţile de bază şi pe lângă reţeaua de apă şi cea de canalizare, proiect la care încă se lucrează, autorităţile doresc şi o reţea de gaz.

În ultimii ani, administraţia locală a făcut demersuri importante pentru înfiinţarea unei astfel de reţele, dar mereu s-au lovit de diferite probleme.

Însă, situaţia s-a rezolvat, după ce comuna a primit finanţare pe Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”. Proiectul are o valoare de peste 30 de milioane de lei (6 milioane de euro). Proiectul are 27 milioane de lei cheltuieli eligibile, aducă bani proveniţi de la Guvernul României. Diferenţa până la 30,37 milioane de lei va fi suportată cu bani de la bugetul local.

Licitaţia a fost finalizată zilele trecute şi până marţi, 23 aprilie, a fost data limită pentru care care se puteau depune constestaţii.

Din fericire pentru administraţia locală şi cetăţeni, nu s-a depus nicio constestaţie! Pentru ca totul să meargă cât mai repede, administraţia locală vrea să semneze contractul pentru efectuarea proiectului tehnic şi a lucrărilor propriu-zise.

Miercuri dimineaţa, în jurul orei 10.00, la sediul Primăriei comunei Hereclean, primarul Dobrai Francisc şi câştigătorul licitaţiei vor semna contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor!

Reţeaua de gaz va funcţiona în cinci din cele şase sate ale comunei. Localitatea Bocşiţa nu a putut fi inclusă în proiect.  Rețeaua de gaz va avea o lungime de peste 50 de kilometri (mai exact 51,3 kilometri), iar la reţea vor fi racordate peste 1.500 de gospodării!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 24 aprilie.

You may also like

Leave a Comment