Incendiu într-un bloc din localitatea Hida: peste 30 de persoane au fost evacuate

by Mihai POP
0 comment 58 views
A+A-
Reset

Peste 30 de persoane au fost evacuate, luni după masă, dintr-un bloc din localitatea Hida, în urma unui incendiu într-un apartament


Luni după masă, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs la coșul de fum al unui bloc situat pe strada Stadionului din localitatea Hida.

Propagarea flăcărilor a fost limitată la coșul de fum fără a afecta acoperișul imobilului și mansarda acestuia.

În urma evenimentului 35 de persoane s-au autoevacuat și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Având în vedere numărul ridicat de intervenții din ultima perioadă, pompierii sălăjeni atrag atenția aupra modului de încălzire a locuinței astfel încât aceasta să se desfășoare în siguranță, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri preventive:

  • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!
  • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului;
  • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!
  • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți;
  • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva vieți! Pompierii militari sălăjeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

You may also like

Leave a Comment